090730

Hej alla läsare! Nu är jag precis alldeles strax påväg till hälla med Jonas. Ska bara hinna med att fixa de sista på min sminkning innan vi far och jag tänkte att jag lika gärna kunde lägga upp några bilder på dagens outfit. Vart en ganska enkel outfit idag á la Gina Tricot med mitt nya bälte som en extra piff.

Vad tycker ni? Like or dislike?





Rött linne - Gina Tricot
Svart kjol - Gina Tricot
Bälte - Gina Tricot
Armband - H&M
Örhängen - Kicks
Svarta skor köpta i Tyskland


Dress your legs

Hej bloggen! Kollade just in på H&Ms hemsida och kände att jag bara var tvungen att tipsa om en specialkampanj som de håller på med just nu. Denna heter Dress your legs, där de tipsar om olika sätt att kombinera höstens absoluta modemåste, nämligen byxan. Jag själv vart väldigt inspirarad av hur man kan sätta ihop en snygg men ändå väldigt enkel outfit från H&Ms nya kollektion och tänkte att du kunde göra desamma. Här kommer några av mina favoriter. Vilken är din?










Hej hej!

Hej på er! Idag är det onsdag igen och halva veckan har redan gått. Guu, va sommarlovet går fort när man har massa saker att göra! Otroligt. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så var det egentligen planerat att jag och resten av familjen skulle åka till Tyskland den här veckan, men efter mycket om och men så vart det att jag åker lite senare med Jonas och några andra kompisar istället vecka 33. Så nu blir det väl att hitta på något annat roligt här hemma istället. Kanske dags att gå på den där bio-daten som jag fick i födelsedagspresent i februari som aldrig blivit av? Nåja, något ska man väl kunna hitta på i alla fall.

Hoppas att ni har haft en trevlig vecka såhär långt! Vi får hålla alla tummar vi har för att det fina vädret ska hålla i sig till helgen! Kram

Modeinspiration









Älskar bilderna! De uttrycker en sån härlig sommarkänsla. Tycker inte ni det?
(Bilder från Rubia)

Dagens

Hej på er! Haft en bra dag? Det hoppas jag verkligen! Sjäv har jag varit hemma hos Jonas och grattat hans pappa på födelsedagen på morgonen och hunnit med en snabb shoppingrunda på hälla lite senare på eftermiddagen. Tänkte bara visa er min outfit för dagen lite snabbt innan jag går upp och tittar på den inspelade Beck filmen som gick på tv igår. Någon som vet vad den handlade om? Jaja, det visar väl sig, hihi. Vart i alla fall att jag tog på mig mitt svarta långa linne från Gina och min turkosa tröja från H&M på min shoppingtur. Fint?






Svart långt linne från Gina
Turkos tröja från H&M
Svarta skor från DinSko
Halsband från Ur&Penn
Armband från H&M

Djungelmuffin

Just ja, jag måste ju visa den urtjusiga bilden på en av Malins hemmagjorda djungelmuffins som hon bakade idag när jag kom hem från jobbet. Egentligen så är det bara en vanliga tigerkaka i leopardmönstrade formar, men som Malin kallar det, så ligger det en liten "treat" innuti som en extra bonus. Och vill ni veta, så smakade de lika gott som det ser ut att göra, hihi.



 Foto taget av min syster Malin

Älskade skor...

Jag satt precis och kollade lite på H&Ms hemsida och hittade några riktigt snygga skor från deras nya höstkollektion. Skofreak som jag är så vill jag såklart ha alla, hihi. Vilket par gillar ni bäst?







Partysugen!

Hej på er! Nu var det länge sen man var på fest och träffade massa roliga människor. Riktigt länge sen. Har knappt hunnit träffa några kompisar alls under lovet förutom Mathilda och nu är det bara fyra veckor kvar innan skolan börjar igen. Typiskt. Tog i alla fall lite bilder på en partyoutfit för att muntra upp mig lite, haha. Vad tycker ni? Snyggt?







Svart klänning - Gina Tricot
Svarta pumps - DinSko
Svarta örhängen - Kicks
Armband - H&M
Kuvertväska - köpt på Gran Canaria

Höstinspiration!

Hej på er! Allt bra med er? Toppen! Just nu har jag precis kommit hem från stallet och slagit mig ner framför min kära dator. Som vanligt, haha. Kollade precis runt lite på olika internetbutiker och hittade en massa roliga höstnyheter från bland annat Topshop som precis fått in sin nya höstkollektion. Det bästa med den nya kollektionen är att de visar olika outfits och olika sätt att kombinera dem. Vad tycker ni? Vilken är eran favorit?




Mina favoriter:
Rad 1 - nr 3
Rad 2 - nr 1, 2 och 4
Rad 3 - nr 3

God morgon!

Hej bloggen! Idag är det sista arbetsdagen i stallet innan man kan återgå till sommarlovet igen. Äntigen måste jag faktiskt säga, nu när man har jobbat 7-16 konstant i 9 dagar med allt från strålande sol med miljoner av broms och knott till riktigt regn och rusk väder med blöta täcken och galna hästar. Men lite pengar får man ju ihop i alla fall och tur är väl det, hihi.

Planerna än så länge är att vi ska åka ner till Tyskland någon gång under nästa vecka och vara i min farmors hus som hon har nere i Lüneburg (ligger i närheten av Hamburg). Förhoppningsvis så ska vi shoppa, slappa och åka till nöjesparken Heide Park, im soltau som bland annat har världens brantaste bergochdalbana i trä. Ska bli riktigt roligt faktiskt, så vi får hoppas på fint väder och massvis med sol.

Vad ska ni göra för spännande på semestern?


New shirt!

Hej bloggen! Haft en bra dag? Det har i alla fall jag. Jag har jobbat på som vanligt och njutigt av det underbara vädret. Sa inte alla att det skulle bli regn den här veckan? Jaja, i alla fall så kom jag precis ihåg att jag inte hunnit visa mina nya kläder som jag köpte på stan i måndags tillsammans med Mathilda. Passade på att ta lite bilder idag när jag kom hem från jobbet och här har ni resultatet. Både tröjan och bältet kommer från Gina Tricots nya höstkollektion och halsbandet kommer från Ur&Penn. Vad tycks?











Marinblå tröja - Gina Tricot
Bälte med två lejoparder - Gina Tricot
Halsband med en groda - Ur&Penn
Svart långtlinne - Gina Tricot
Leggings - Lindex
Svarta skor - Skopunkten
Örhängen - fått i present

Älskade ni!

Ni är bara för underbara! Satt igår kväll och kollade på bloggen som vanligt och upptäckte att jag haft besöksrekord igen med hela 102 enskilda besökare! Hela 102 stycken! Att få runt 70 besökar var mitt delmål för året och det har ni slagit med råge! Gissa om jag blev glad! Tack så mycket alla ni! Ni är bäst!




Bjuder på en gammal bild som är tagen i höstas
av min syster Malin

Sommarjobb

Hej bloggen! Nu har min sommarjobbsvecka i stallet precis börjat och jag är redan helt slut. Det känns som jag knappt gjort någonting annat än mockat, släppt ut och in hästar och fixat med mat och vatten till dem. Från klockan 7 på morgonen till klockan 4 på eftermiddagen och sen när man kommer hem, så vill man knappt nått annat än att gå och lägga sig. Eller ja, nästan i alla fall. Men samtidigt så är det ganska roligt att har någonting vettigt att göra om dagarna istället för att bara sitta framför datorn eller TVn, hihi.

Vad brukar ni göra om dagarna nu när det är sommarlov?





Statistiken för veckan än så länge:
Totalt fodrade hästar: 44 stycken
Totalt mockade boxar: 20 stycken
Totalt utsläppta/intagna hästar: 176 stycken
Totalt packade höpåsar: 78 stycken
Totalt påfyllda vattenhinkar: 16 stycken
Totalt rymda hästar: 1 stycken

Bilder från i vintras

Hej på er! Jag satt precis framför datorn och kollade igenom lite gamla bilder och hittade dessa två som är tagna i vintras. Ni som bevakar min bilddagbok har säkert redan sett dem, men i alla fall. Jag kommer ihåg att när vi tog bilderna så var det så kallt ute att ögonen tårades så fort vi gick utanför dörren, haha. Tur att det inte är lika svårt att ta bilder nu när det är sommar. Tyvärr är det bara lite tråkigt väder just nu med jämna mellanrum. På tal om bilder, så är jag väldigt sugen på att ta några nya med Malin i veckan. Jag får se till att tjata lite extra på henne, hihi. Någon som har nått förslag på ett roligt tema? Puss och kram!






Foton tagna av min syster Malin

Godmorgon!

Godmorgon på er! Klockan är just nu 05.30 och jag sitter här ensam hemma hos Jonas och äter frukost tilsammans med min älskade dator, hihi. Ska snart åka till jobbet i stallet och jobba fram till klockan 16. I vanliga fall så hade det inte varit så pjåkigt att jobba, men precis som vi befarade igår, så regnar det nu och kommer att göra resten av dagen. Och regn, det betyder blöta hästar, blöta täcken och massa extra arbete för mig. Men så kan det gå, jag har alltid lyckats ha sån otur när det gäller att få de "dåliga" jourerna.

Vad ska ni hitta på för spännande idag då måntro?

Grön partyoutfit

Hej på er! Okej, det var ett bra tag sen det var sommarrea på Gina, men jag vill ändå visa min festklänning som jag köpte och som jag tänkt fota tusen gånger, men ändå inte kommit mig för att göra det. Förns nu, hihi. Jag köpte den för 99 kr, vilket var halva priset. Ett riktigt fynd tycker jag! Vad tycker ni?







Grön partyklänning; Gina Tricot 99 kr (ord. pris 199 kr)

Inspiration




Godmorgon godmorgon!

Godmorgon bloggen! Jaha, vad ska man hitta på idag då måntro? Vaknade precis hemma hos Jonas och åkte med honom in till stan eftersom han skulle till jobbet som vanligt. Suck, va tråkigt det är att vara ledig när ingen annan är det. Det finns inget roligt som man kan göra. Eller ingenting blir såvärst roligt när man inte har sällskap rättare sagt. I alla fall så har jag precis satt mig ner framför datorn för att äta lite frukost och hamnade som vanligt framför bloggen. Kollade på min statistik sida från gårdagen och det var rekord många som hade varit inne och läst. Hela 68 stycken! Tack alla underbara läsare ni är underbara!  Och jag hoppas verkligen att ni nya läsare som hittat hit för första gången kommer tillbaka igen! Som tidigar sagt, det är ni som gör det värt allt arbete! Puss!


What's new

God kväll bloggen! Idag, efter att jag städade klart rummet, så provade jag att använda Malins kamerastativ när jag tog bilder på min nyinköpta outfit från gårdagen. Vart lite trix och fix med formen och  ljuset så vissa bilder vart lite överexponerade, andra fick fötterna avkapade. Men ändå, man måste ju få öva lite, hihi. Några bilder vart inte sådär jätte seriösa, men det var roligt att ta lite bilder på egen hand utan en spegel och det var ju huvudsaken. Enjoy!




Grå skjorttunika med vita knappar; BikBok 199 kr
Vitt bälte; H&M 49 kr
Silver armband; H&M 59 kr
Svarta pumps; köpta i Tyskland












Black and white




Äntligen!

Yippi! Äntligen ska jag få en ny mobiltelefon. Och inte vilken telefon som helst utan den nya sony ericsson xperia x1 i svart som fungerar som en liten minidator, så nu kommer jag kunna blogga när jag vill, vart jag vill. Dessutom kommer jag kunna ta bättre bilder från mobilen och vara uppkopplad även om jag är på språng. Toppen!

Nu när mitt telenor abonnemang gick ut för inte så länge sen, så har jag även passat på att byta till tele2 comviq så nu har äntligen mina kompisar råd att ringa och sms:a till mig! Wohoo!



Beställde den svarta idag (till höger) som kommer om ungefär två veckor!
Kan knappt vänta!

Tänk vad man kan hitta...

Tänk vad mycket bortglömda saker man kan hitta när man städar sitt rum. Rensade precis bort massa gamla kartonger med saker som stod bredvid sängen och dammade och hittade min boksamling av Sabrina - tonårshäxan. Haha, ja jag vet, jag är en riktig nörd. Eller var i alla fall när vi var medlemmar i läslusen för ungefär 100 år sedan. Någon annan som var medlem där? I alla fall så hade jag en lite crush i just de där små pocketböckerna. Malin läste sina Tvillingarna-böcker jag jag mina Sabrina. Eller ja, jag kunde knappt läsa dem och kommer ihåg att jag knappt fattade någonting av handlingen, men ändå så envisades jag med att köpa nya böcker hela tiden. För de var ju så bra, haha.

Hittade oxå mina tre Harry Potter böcker som jag köpte i Tyskland för flera år sedan då det var den där Harry Potter hysterin. Kom ihåg att jag läste första och andra boken (ja, på tyska) och av någon anledning ville jag ha en bok till, men hittade aldrig trean så jag köpte den femte boken istället. Haha, ja vad ska man säga. Minnen är det i alla fall.



Min fina Sabrina samling



Har bok nr 1-18 + några större Sabrina böcker
Det roliga är att jag bara läst typ 4 av dem, haha



Min tyska Harry Potter samling



Nr 1 - Harry Potter und der Stein der Weisen
Nr 2 - Harry Potter und die Kammer des Schreckens
Nr 5 - Harry Potter und die Heiligtümer des Todes

Godmorgon

God morgon bloggen! Jonas har precis åkte iväg till jobbet, så nu sitter jag här vid datorn utan något speciellt att göra. Som vanligt, hihi. Tänkte att jag skulle åka iväg till gymmet lite senare när Malin vaknat och träna lite. Har fortfarande rejält med träningsvärk sen i förrgår som jag hoppas ska försvinna. Får se till att stretcha ordentligt efter träningen idag.

Lite senare idag ska jag försöka fixa klart mitt rum oxå. Har försökt och städa och möblerat om lite i snart tre dagar nu utan att det blir klart, haha. Man har ju så mycket saker överallt. Otroligt. Jag får lägga upp nån bild lite senare så ni får se hur det blev.

Hoppas ni får en bra dag med fint väder! Kram

På stan...

Hej på er! Haft en bra dag? Idag har jag haft sovmorgon för en gångs skull. var så otroligt skönt att få gå och lägga sig igen efter att Jonas åkt till jobbet. Underbart! Lite senare på dagen gjorde jag Malin sällskap ner till stan när hon skulle klippa sig. Passade på och kolla runt lite i affärer efterråt och hittade en snygg tunika och ett matchande bälte. Kan visar bild på de lite senare.

När vi var klara på stan så gick vi till Spicy hot och åt lite thaimat. Var väldigt gott men tyvärr så får man så mycket mat så man orkar knappt äta upp hälften. Lite synd att lämna det, men som sagt, väldigt gott var det!



En osminkad Elin på Spicy hot



Mums mums

Äntligen sol!

Åhh vad jag älskar vädret! Underbart! Hoppas solen stannar ett bra tag till nu framöver. Är så less på allt regn, hihi.



Bikini från H&M
Shorts köpta i England

Stan

Hej bloggen! Här kommer några fler bilder från vår tur nere på stan. Enjoy!



Svartån



Ankor



Stadshuset



Min sallad från Vivaldi



Malin åt bakad potatis med skagen påVivaldi

090714

Hej på er! Idag vart det att jag och Malin åkte ner till stan en liten sväng i det fina vädret. Stannade till vid svartån och tog lite bilder. Bland annat en på dagens outfit som idag blev leggings, linne och en tröja tillsammans med ett bälte i midjan. Mer bilder kommer i nästa inlägg. Kram på er!



Dagens outfit:

Svart tröja - Gina Tricot
Vitt långtlinne - Gina Tricot
Svarta leggings - Lindex
Bälte med nitar - Gina Tricot (köpte det nu på rean)
Svarta skor - köpta i Tyskland
Svart väska - New Yorker
Halsband - New Yorker
Armband - H&M


Chokladkaka

Måste bara tipsa er om en grymt god efterrätt som Mathilda och jag gjorde i helgen. En chokladkaka med vaniljsmörkräm som var otroligt lätt att göra och otroligt god. Receptet hittar du i länken nedan.




Kakan står färdig och klar i kylen



Mathilda vad med och bakade hemma hos Jonas



Visst är det kul när ingen vill vara med på bild?
Här är Jonas i alla fall som oxå var med en sväng och rörde i kastrullen, hihi



Kakan i genomskärning efter ett litet smakprov


Länk till receptet: http://recept.nu/1.242908/recept.nu_redaktionen/efterratter_godis/efterratter_godis/chokladkaka_med_vaniljsmorkram

Fler bilder

Hej bloggen! Här kommer två till bilder från förra fotograferingen. Tyvärr så är Malin borta i Göteborg för stunden och har sin dator med sig så jag kan inte lägga upp alla bilderna (typiskt) men håll ut, fler bilder kommer så fort som möjligt. För er som kollat på min bilddagbok så blir detta en repris, men som sagt, fler bilder kommer...








(Bilder tagna av min syster Malin)

Behovet av sötsaker

Okej, jag erkänner. Jag har tänkt sluta äta godis minst hundra tusentals gånger och idag säger jag det igen. Jag lovat och svär att inte äta mer godis och onyttigheter. Och vad händer? Jo, en timmer senare sitter man där med en chokladbit och undrar vad som gick fel. Igen.

Jag har funderat länge på varför behovet av onyttig mat och (som Jonas kalla det) "snask" är så stort. Vi vet ju att det inte är bra för oss. Vi vet, kroppen vet, och ändå så kan vi inte sluta. För mig känns det som om man krigar mot en "ond makt" när det gäller att hålla sig till nyttigheter. En ond makt som alltid lyckas vinna med hjälp av frestelsen som alltid tar överhand. Antingen förr eller senare. Det läskiga är bara att den där onda makten som man förgäves försöker få bort, i själva verket är en del av sig själv.

Och jovisst, det har alltid varit enkelt att säga "men det är ju bara att sluta" eller "har man väl kommit över gränsen så är det ingen fara längre". Men det är, precis som allt annat, mycket enklare sagt än gjort. Okej, mitt problem handlar om behovet av godis. Ett problembehov som kan ses som ytterst meningslöst egentligen, samtidigt som det finns de människor som har ett mycket större behov av farligare saker än just socker. De människor som röker, snusar eller de som helt enkelt begränsas i sin vardag på grund av sitt behov eller sitt probelm.

Precis som allt annat, ha vi nog alla saker som vi ibland kanske önskar skulle försvinna. Små som stora problem eller behov. Vad vi kan göra är nog att erkänna våra svagheter och försöka att förbättra dessa i den mån som är möjlig, vilket inte alltid behöver betyda en drastisk åtgärd. Jag vet att jag aldrig helt kommer kunna sluta äta choklad, precis som vissa aldrig helt kan sluta röka. Men ibland så gör det inget. Så länge man har accepterat det och står för att man själv valt som man valt. Och ibland är det just den där saken som vi så gärna vill bli av med men inte kan, som gör just oss så speciella.


Just dance...

Jag satt precis och kollade lite på internet och hamnade tillslut på dansverkstans hemsida. Åhh va roligt det skulle vara att börja dansa igen. Höll på förut när jag var liten, men började rida istället, men nu skulle det vara jätte roligt att börja dansa igen. Frågan är bara vad?

Förra terminen var vi på VKC med skolan och dansade Jazz (tror jag att det var i alla fall) och Salsa och båda två var jätte roliga. På nått sätt så kände man sig lite graciös. Elle ja, med lite träning i alla fall, hihi. Kom ihåg oxå att vi var på dansverkstan förut med grundskolan och dansade och det var väl lite mer mot street hållet tror jag och det var oxå väldigt roligt.

Någon av er som dansar eller har provat på olika dansstilar? Har ni nån speciell att rekommendera, hihi?












Källa: Alla bilder kommer från dansverkstans hemsida

Älskade 90-tal

Hej bloggen! Jag och Jonas satt precis vid datorn och kollade på gamla 90-tals klassiker på Youtube. Hittade en rad gamla favoriter som glömts bort med åren, men som medförde starka minnen från gamla lågstadiediscon och dagar framför ZTV och MTV. Kommer ni ihåg dessa låtar?



Britney Spears - Crazy



 

Pardisio - Bailando



Eiffel 65 - Blue




Run dmc - Its Like That





Bomfunk mc's - Freestyler



Five - Everybody Get up



Excellence - Need To Know




Martin Svensson - (Du är så) Yeah Yeah Wow Wow




Joakim Hillson - Vacker Utan Spackel



Inspiration



Jag vill, jag vill, jag vill

Hej igen! Är det bättre väder nu? Nej, tänkte väl det. I vilket fall så har min syster Malin tidigare pratat om att införskaffa en ny systemkamera. En som är lite bättre och lite proffsigare eftersom hon gillar att ta bilder och fotografera. Frågan blir då vad hon ska göra av sin gamla kamera. Sin EOS 400D som hon har just nu. Det kom på förstag att jag skulle få kunna köpa den, vilket jag väldigt gärna skulle vilja. Ny kamera = nya och bättre bilder till bloggen. Det ända problemet är att den kostade 10.000 kr ny att köpa och hon vill väl säkert ha 5.000 för den i alla fall. Vart ska jag få de pengarna ifrån? Aja, det tål att tänkas på, hihi.


Vart tog sommaren vägen?

Hej på er! Vaknade precis av att Jonas skulle till jobbet och nu kan jag inte somna om. Typiskt. När jag drog bort gardinerna imorse så var vädret heller ingen nyhet. Regn igen. Som vanligt nu för tiden. Det som var så varmt och soligt för några veckor sen och nu är det bara grått och trist. Precis som humöret.

På nått sätt känns det verkligen som om hösten närmar sig med stormsteg. Det tråkiga vädret kombinerat med alla de affärer som så fort som möjligt ska börjar lansera sina höstkollektioner med boots, koftor och tjocka jackor. Men än är det väl sommar ett tag till? Eller? Snälla säg att det är det...




En perfekt sommaroutfit

Filmkväll

Hej bloggen! Har precis suttit och kollat på film tillsammans med Jonas. Vi var iväg tidigare idag och hyrde Sex Drive och den var garanterat en succé enligt mig. Lite i stil med American Pie blandat med Dukes of Hazzard, med mycket humor och såklart en snygg kille som huvudperson, hihi. Verkligen värd att se!


Ny bloggdesign?

Hej på er! Vad säger ni? Är det dags att förnya bloggen lite? Eller? Det är min syster Malin som har fixat designen som finns just nu på min blogg med header och allt och hon kom med förstaget att det kanske var dags för en uppdatering? Skulle tycka att det vore roligt med lite nya färger och nya bilder, men samtidigt kan jag tycka att det ibland är lite irriterande när bloggen helt plötsligt ser annorlunda ut. I alla fall för dom som läser den.

Men vad säger ni? Gammal bloggdesign eller ny?



Fotosession

Hej bloggen! I tisdags var jag och Malin nere vid hamnen, eller närmare bestämt vid hundbadet, och tog lite bilder. Åhh va roligt det var! Speciellt när det var ett bra tag sen sist. Vi har inte riktigt hunnit fixa alla bilder än så länge, men här kommer i alla fall ett smakprov. Kom gärna med kommentarer.




(Bild tagen av min syster, Malin)

En resa till Tyskland på 24 timmar

I måndags skulle pappa åka ner till Tyskland för att hämta lite saker i Burg, så jag tänkte att jag kunde följa med honom som sällskap eftersom jag ändå inte har något speciellt för mig nu på lovet. Planerna var att vi skulle åka tidigt på måndags morgonen och komma hem senare på kvällen, men efter mycket trafik och långa köer så kom vi inte hem förns tidigt på morgonen dagen efter. Med andra ord, en 24 timmars lång bildresa.

Jag tänkte att det kunde vara lite roligt att ta lite bilder från resan, så för er som aldrig bilat ner till tyskland, här kommer en bildserie om allt som man kan tänkas stöta på under vägen.




03.00 - Avresa från framnäs



På väg genom Sverige



Pappa vid en rastplats längs vägen



Utsikt från rastplatsen i Jönköping



Vart att vi åt McDonalds nere i Helsingborg



På färjan från Helsingborg till Danmark



Utsikt från färjan



Fartyg



Danmark



Slottet i Helsingör i Danmark



Danmark



Stopp vid Statoilmack i Danmark



På väg genom Danmark



Bro i Danmark



Trafikköer



Incheckning vid färjan i Rödby



Färja över till Puttgarden i Tyskland



Min favorit! Currywurst mit pommes und curryketchup!



Äntligen i Tyskland!



Utsikt från bilen



Tysk vägskylt



Väl nere i Burg stannade vi till och köpte lite dricka och godis



Tänk om det såg ut såhär i de svenska mataffärerna



Godis från Tyskland och såklart två förpackningar med Mozarts kugeln



Bara för att Jonas och Jonas älskar sina golfar, hihi



Påväg hem från Tyskland efter avslutat uppdrag, hihi



Hej då Tyskland!



På färjan från Puttgarden tillbaka till Rödby i Danmark



Tillbaka i Danmark igen



Danskarna är bra på det där med vindkraftverk



Framme i Helsingör igen



Några danska fiskare vid färjkajen



Solnedgång över Danmark



Hej Sverige!



Ännu ett stopp vid McDonalds i Helsingborg



Och sen den långa färden hem tillbaka till västerås

Tyvärr så han jag somna på vägen så det vart inte så mycket mer bilder.
03.00 var vi i alla fall hemma igen i västerås och gick därmed och la oss bums!

Power Meet - dag 3

På sista dagen av årets Power Meet var vi mestadels på Hälla och kollade på alla bilarna som cruisade runt eller som stod på parkeringen med öppna huvar. På kvällen åkte vi in till stan för att kolla lite på bilarna som åkte runt där, men på nått sätt så hamnade vi mitt i cruisingledet med vår lilla Golf och där stannade vi in till långt in på natten innan vi stannade vid lögarängen och åkte hem. Tror jag somnade vid halv 4 och kl halv 7 stod jag i stallet och fodrade till hästarna. Inge sova här inte, men det är ju bara Power Meet en gång om året, hihi.



Kvällen började med ett besök på Burger King



Jonas och Mathilda



Mathildas pojkvän Jonas snygga lilla Golf



Stannade på macken för att köpa lite saker och medans jag och Mathilda satt i bilen och väntade så började bilen bredvid att brinna under huven



Lite senare på kvällen så åkte vi till Hälla där det var fullt med folk



Massa bilar stod parkerade



Racingbil



Gamla taxibilar



Senare på kvällen åkte vi runt med Golfen i cruisingen. Vi vart ganska mobbade som inte åkte i en amerikanare men det fixade Jonas enkelt genom att visa sin "tillstånds-lapp" hihi

Tack alla för ett trevligt Power Meet!

Power Meet - dag 2

Andra dagen på Power Meet var det mycket mer folk. Dels för att det var andra dagen och det var fler bilar som var ute och körde men oxå för att det var en finbilscruising som många bilfantaster ville se. Självklart så kom ju vi ner för sent för att hinna se den, men vi han kolla på den andra cruisingen som var efter med både bra bevarade 50-tals bilar och mindre bra bevarade, hihi.





Mycket folk nere vid lögarängen



Marknaden var i full gång



Självklart stannade vi till och åt langos. Mums mums!



Jonas och Mathilda



Många bilar var ute och åkte



Tyvärr var det ganska mycket poliser ute, så det var inte så mycke bus som det brukar vara. Lite tråkigt tycker jag nog eftersom Power Meet ska vara en folkfest och den äger ju bara rum en gång om året och då kan man nog ha lite överseende med att folk burnar osv.



Bilarna i cruisingledet och publiken som sitter och kollar



Full fart



Ännu mer bilar



På kvällen vart det lite mer fest bland bilarna och många bilar som inte tidigare fått vara med i cruisingen började åka med i ledet. Tyvärr vart det en lite suddig bild, men jag tyckte att den var lite cool.



Lite senare på kvällen kom det massa mörka moln på himlen, så vi kände att det var dags att börja gå tillbaka till bilen. Som tur var så kom vi precis fram till bilen innan det började spöregna.



Ja som sagt, mycket regn vart det och alla bilarna började åka hemmåt.
Tog en bild innifrån bilen för att sammanfatta kvällen.

Power Meet - dag 1

Första dagen på Power Meet var jag, Mathilda, Jonas och Jonas nere vid lögarängen och kollade läget. Det var tyvärr inte så mycke bilar som var ute och körde i cruisingledet så vi var bara nere en snabbis innan vi åkte hem. Tog några bilder i alla fall på de bilar som var ute och körde.



Bil på cruisingen vid lögarängen



Bil på cruisingen vid lögarängen



Var både fina och mindre fina bilar, hihi



Var även folk från andra länder som var ute och körde



En sista bild får sammanfatta kvällen

Pictures

Mathilda provade att ta lite bilder på mig i mamma och pappas gamla sovrum. Lite roligare med en mer diskret bakgrund, eller vad tror ni? Mathilda visade sig i alla fall vara en duktig fotograf. Kanske ska anlita henne att ta alla mina "dagens outfit" bilder måntro? Hihi...





Kvällens raggaroutfit

Såklar så måste jag ju få visa kvällens outfit för bilcruisingen nere vid Power Meet. Valde en svart kjol och en lös t-shirt från Gina för kvällens bravader. Piffade till det med mitt armband som jag fått av Deborah och ett par örhängen från H&M.







Bilder

Efter att vi fixat oss så tog vi lite oseriösa bilder framför spegeln. Haha, enjoy!








Fredag

Hej bloggen! Igår hände det massor med roliga saker. Och massa roliga saker betyder ju som vanligt massor med nya inlägg, hihi. Jag var först hemma hos Mathilda en sväng och hälsade på hennes nya hund Yalla (guu så söt liten valp) och efter det så åkte vi moppe hem till mig. Vart att vi åt lite jordgubbar och glass och kollade på Two and a half men, innan vi fixade oss i ordning för att åka ner till stan och kolla på Power Meet. Riktigt roligt!



Självklart vart det att vi satt lite framför datorn



Mmm va gott! Glass och frukt är mums!

Ready for the beach



Bikini med rosor och kedjor - Gina Tricot
Beige tröja - New Yorker
Armband - H&M
Örhängen - H&M


I minnet vi ser dig...

Här om dan läste jag en artikel i expressen om Michael Jacksons död och hur lätt vi påverkas av hans efterhandsnormalisseringen. Popstjärnans plötsliga död har skapat blandade känslor världen över. Sörjande fans, skeptiska kritiker och de som hävdar att hans tid var kommen just för det bisarra som känneteckade stjärnans liv. I den störtflod av artiklar och kommentarer som publicerats dagarna efter Michael Jacksons död, skrivs det att vi nu ska bortse från allt detta. Det bisarra. Det vill säga, den han blev, det sätt som han valde att leva på och istället minnas det "goda" och den han en gång var. Det vill säga en ung, framgångsrik svart pojke. Att han själv många gånger vittnade om hur olycklig han var innan hans förvandling är det ingen som bryr sig om, utan tidningar publicerar texter som "men låt oss lägga det åt sidan och tänka på honom när han var på toppen av sin karriär, när han sjöng och dansade så bra..."

En av de vanligaste verserna i dödsannonser brukar låta som följande;
"I minnet du lever, du finns alltid kvar. I minnet vi ser dig, precis som du var"

Samma vers som vi kan relatera till den text som publicerats i tidningar under 80-talet, om en mamma som tog tillbaka sin förlorade son som dött i aids och som bortsåg från sonens vuxna och självvalda liv som homosexuell. I texten var pojkvännen helt utesluten och den döde hade enbart presenterats som "min älskade son" och "vär käre bror" med den följande texten "i minnet vi ser dig, precis som du var"

Vad vi ska minnas är alltså före alltsammans. Före det som personen i fråga själv hade valt och stod upp för. På samma sätt som vi nu uppmuntras att minnas Michael Jackson "precis som han var" det vill säga före. Före den konstiga Michael. För den bisarra Michael. Med andra ord: före hans gränsöverstigande, självvalda, vuxenliv. Och vi upplever oss dessutom som storsinta när vi gör det. När vi bortser från vem han faktiskt var.

Många människor hävdar att man skrämdes av Michael Jacksons nya ansikte och vi tycker synd om honom för det och för vad han gjorde med sig själv. Men kanske vi nån gång skulle tänka tanken att han var en vuxen man som hade råd med den allra bästa plastikkirurgerna. Kanske var hans ansikte resultatet av något han ville. Kanske var det så som han ville se ut. Kanske motsvarade det bilden av han själv. Kanske tyckte han att han var vacker. Kanske var han vacker.

Det som betecknas som bisarrt är allt det som Michael Jackson som vuxen människa valde att återskapa sig som. En människa som översteg alla gränser och normer. Han var en svart som såg ut som en vit, en man som liknade en kvinna, en vuxen som ville vara ett barn. Tillslut kanske Michael Jackson var absolut sig själv. Och vi hatade honom för det.

Nu när han är död tar vi honom tillbaka. Precis som mammor till döda homosexuella tog tillbaka sina barn under 80-talet och gjorde dem åter till "son" och "bror". Efter stjärnans död lägger vi det bisarra åt sidan och minns honom när han var på toppen av sig karriär, när han sjöng och dansade så bra.


"I minnet du lever, du alltid finns kvar. I minnet vi ser dig, precis som du var..."



Källa: Expressen, artikel skriven av Jonas Gardell, tisdag 30 juni 2009

Elin tipsar

Hej på er! För några dagar sen så hittade jag en hemsida med massa snygga strumpbyxor, både med och utan mönster. Vart väldigt sugen på att köpa några, eftsom jag är en klänningsfantast och går i kjol eller klänning hela hösten och vintern och det vora roligt att inte bara ha de vanliga, tråkiga, svarta hela tiden. Såg att det fanns både tjockar och tunnar strumpbyxor, så kanske man kan använda några redan nu för att piffa till outfiten?

    

    

www.evasunderklader.se

Power Big Meet '09

Då var det dags igen. Västerås lämnar plats på gatorna för årets största bilträff. Power Big Meet, eller Power Meet som många säger, har sedan starten 1984 lockar folk från hela världen att komma och kolla på de amerikanska bilarna som ställs ut och som cruisar runt inne i city. Power Meet har blivit en av västerås kännetecken och största folkfest, som lockar allt från barnfamiljer till stora bilfantaster.

Idag startar alltså årets folkfest som håller i sin intill sent på lördagkvällen. Festen erbjuder allt från utställning till marknad och på fredagkvällen hålls en finbilscrusing med de allra finaste amerikanska bilarna. Har du inget annat för dig? Kom och kolla!



Vart tog juni vägen?

Hej bloggen! Idag är det onsdag och redan första dagen i juli. Att sommaren alltid ska gå så himla fort. Så typiskt. Jag tyckte det var igår som det var maj och snart skolavslutning och nu är det juli och reklam för det kommande höstmodet syns lite varstans. Som tur är så börjar inte skolan förns i slutet av augusti, så det finns fortfarande tid för sol och bad ett bra tag till. Men ändå, vart tog hela juni vägen?

Hoppas ni har ett bra sommarlov alla ni som är lediga och en härlig kommande semester för er som fortfarande arbetar. Kram på er!


Ny katalog i brevlådan

Hej på er! Idag när jag var ute och hämtade posten såg jag att den nya ellos katalogen hade kommit med årets höstkollektion. Visst, det är fortfarande sommar och alldeles för tidigt för att tänka på halsdukar och tjocka vinterjackor, men jag tycker det alltid är lika roligt att kolla igenom vad för spännande saker som kommit in i det nya sortimentet. För er som inte vet vad ellos är, så kan jag starkt rekommendera er att gå in och kolla på deras hemsida och beställa hem deras modekatalog helt gratis. Man hittar alltid något man gillar och dessutom till ett rimligt pris som passar min plånbok, hihi.

Ett urval av de kläder som finns med i katalogen:

    

    


Hemsida: 
http://www.ellos.se/

Beställ katalogen här:  https://www.ellos.se/Catalog/Request/SelectCatalog.aspx

RSS 2.0