Victoria's Secret Fashion Show 2009 Highlights

Om man kunde uppfylla en av sina drömmar, så skulle det här en dag bli jag... hihi



Fotografering med dansgruppen

Hej på er! Ja, imorgon kväll gäller det. Då är det fotografering med dansgruppen i commercial och såklart ska vi vara "utklädda" till vårt filmtema som vart Fame och ska därmed se ut som några coola, kaxiga skoltjejer. Efter en stunds fundering och velade fram och tillbaka så bestämde jag mig i alla fall för den här outfiten med kjol och höga strumpor. Vad tycker ni? Ser jag ut som en amerikansk collagestudent? Hihi...


Framifrån


Bakifrån


Sidan

Rutig kjol från H&M
Svart linne från Gina Tricot
Kavaj från H&M
Strumpor från Gina Tricot
Slips från Gina Tricot
Skor från Din Sko


Stora julpyntardagen

Hej på er! Igår var det julpyntardag hemma hos oss. Eller rättare sagt, jag städade och julpyntade (med lite hjälp av Malin) + att vi bakade årets första omgång lussekatter, vilket inte var helt fel. Passade såklart på att ta lite bilder så ni får se hur allt blev. Ska försöka fixa lite mer idag efter som det redan är första advent och allt! Känns lite konstigt att det snart är december och jul, eftersom man har inte riktigt hunnit komma in i julstämningen än, men är den nån tid på året som jag gillar allra bäst, så är det kring jul och nyår.

Vad säger ni? Har ni hunnit pynta något inför jul än?


Dags för städning!


Julbakning


Lite stökigt, hihi


Lussebullar! Mums!


Lite adventsljus var man ju tvungen att fixa oxå, hihi


Mina julgrisar, hihi


Kattens nya favoritplats! Min datorväska!


Julkransen på dörren


Och såklart lite utebelysning!

Bilder

Ibland har man dåliga dagar och ibland kan man helt plötsligt, utan någon speciell anledning, bara känna sig tom eller omotiverad. Det bästa jag vet för att bli gladare är då att helt enkelt fixa sig lite extra fin och ta lite nya bilder där man kan visa sina känslor på olika sätt och framför allt göra något som man tycker är riktigt kul. Idag var just en sån dag och ja, här har ni resultatet.












Min första videoblogg!

Okej, idag har jag tagit mod till mig och gjort ett videoblogginlägg som många önskat. Eftersom jag vart hemma från skolan idag så ser jag inte så jätte pigg ut, men förhoppningsvis så har ni överséende med det, hihi. Kändes även lite småkonstigt att sitta och prata med sig själv, men förhoppningsvis så blir jag bättre med lite träning, eller vad tror ni?

Så nu får ni vara lite snälla och bara skriva positiva kommentarer, hihi.


Hysterin kring New Moon

Som många andra tjejer var jag på bio förra veckan med en av mina bästa kompisar och såg på den nya, omtalade fortsättningen på Twilightserien, nämligen New Moon. Inte helt oväntat var biosalongen i princip fullproppad med exalterade tjejer som ständigt bedårades av den ena manliga skådespelaren efter den andra, vilket gjorde att jag inte kunde undgå att lägga märke till hur fascinerade alla var av deras utséenden även fast vissa av dem till och med satt bredvid sin pojkvän.

Bara för att ta min kompis som exempel, så har många tjejer ”förälskat sig” i Robert Pattinson och Taylor Lautner som spelar Edward Cullen och Jacob Black i filmen, trots att de aldrig ens träffat killarna. Okej, att ha en idol kanske inte är någonting nytt eller speciellt i sig, men all den hysteri som finns just nu om skådespelarna kanske är en aning ytlig, eftersom man bara ser till deras utséenden och inte till vilka personer de egentligen är. 

Om vi bara tänker till oss själva så vill vi ju helst bli omtyckta för den personlighet vi har och inte enbart gå grund av hur vi ser ut, vilket jag själv håller mig till när jag träffar människor i största allmänhet. För mig är en kille inte snygg utan en personlighet som gör honom snygg, vilket gör att jag inte kan se upp till någon som jag aldrig ens träffat och som jag förmodligen inte får möjlighet att göra heller.

Visst, alla har väl rätt att tycka människor är snygga och fantisera om att en dag få träffa dem, men är det egentligen inte viktigare att se till de människor man har runt omkring sig som verkligen betyder någonting för en?




Huvudvärk och skolarbete

Usch vilken natt. Fick knappt nån vila alls på grund av en konstig huvudvärk som höll i sig från det att jag la huvudet på kudden tills dess att klockan ringde tidigt imorse. I vanliga fall brukar jag ha turen att inte drabbas av huvudvärk, men det fick jag minsann tillbaka för inatt, hihi. Hade dessutom en konstig dröm om att jag ramlade ner i ett hisschakt, vilket måste ha kommit från filmen som Matilda pratade om igår, haha.

Nåja, nu sitter jag här i alla fall i sängen och jobbar med skolarbete istället för i skolan. Har ju trots allt två uppsatser på 8 sidor att skriva klart till vecka 50 så tyvärr finns det ingen tid för vila. Får se om jag blir bättre lite senare oxå så jag hinner iväg till skolan innan spanska provet börjar. Annas finns det säkert möjlighet att skriva det lite senare.

Jag hoppas att eran dag har startat lite bättre än min. Tänkte passa på att bjuda på en ny favorit i spellistan. Hoppas ni gillar den lika mycket som jag. Kram kram



Fel på blogg.se

Upptäckte precis att det var lite struligt med blogg.se servrar under dagen, vilket har gjort det lite svårt att uppdatera bloggen med nya inlägg. Så ifall ett inlägg nyligen publicerats med något som hände i morse, så vet ni i alla fall orsaken till att de kommer upp först nu, hihi.

Kram kram


Look for today!





Tunika från VILA
Linne från Gina Tricot
Strumpor från Gina Tricot
Nya skor från Skopunkten (299 kr)
Smycken från H&M


05.00

God morgon bloggen! Klockan är 05.00 och även fast jag vet att de flesta (okej, de normala) brukar ligga och sova så här dags, men jag hör konstigt nog till den lilla gruppen som hellre är uppe tidigt på morgonen än sent på kvällen. I vanliga fall brukar jag ofta sitta och skriva lite på nån uppsats,då jag tänker mycket bättre på morgonen när det är lugnt och tyst, men idag hade vi fått i uppdrag i tyskan att baka något smarrigt till lektionen, så jag är konstigt nog uppe och bakar! Tänkte på att jag skulle passa på att bjuda på ett av mina favoritrecept, ämligen chokladbollar! Självklart passade jag på att ta lite bilder oxå, hihi.


Ingredienser


200 g smör eller margarin


2 dl strösocker


6 dl havregryn


4 msk kakao


2 tsk vaniljsocker


4 msk kallt kaffe


Blanda ihop allt till en "smet"


Fixa topping, strösocker eller kokos


Voilá!


Färdiga!

Cambilder, haha

Hej bloggen! Jaha då var det kväll igen då. Sitter här i sängen och försöker få igång min msn men den vill inte fungera konsigt nog. Någon som tror sig veta vad det kan vara för fel? Jaja, får väl försöka pyssla lite till så får vi se om det går igång. Annars så provade jag lite tidigare att ta bilder med min cam för första gången. Har sett att andra bloggare brukar göra det ibland, så jag tänkte att det kunde vara kul och testa. Men jag kom fram till att de måst ha en mycket bättre cam än min för deras bilder blir bra mycket bättre och skarpare. Kanske något att önska sig i julklapp?







En trött Elin

God morgon bloggen! Kan inte säga annat än att det var svårt att ta sig upp från sängen i morse. Känner mig allt annat än utvilad men ändå tvungen att fixa mig i ordning till skolan, vilket resulterade i tråkiga kläder, ofixat hår och endast lite mascara på fransarna. Ja, tyvärr så ser även vi bloggare ut så ibland, men jag kan försvara mig med att jag i alla fall hoppade över att ta på mig mjukisbyxorna i morse som vissa andra brukar göra, haha. (Inga namn nämnda med det börjar på M och slutar på athilda, hihi)

Nåja, ge mig lite kaffe så kanske jag piggnar till snart. Har ju trots allt redovisning i franska om nån timme.


Bloggutveckling

God kväll på er! Vad har ni för er? Nöjet för min kväll vart konstigt nog att städa lite inne på rummet eftersom det låg kläder lite varstans, hihi. Passade även på att kolla igenom garderoben och hittade bland annat massa kläder som jag inte använt på länge. För er som följt min blogg ett tag känner säkert igen sig när jag nämner den oranga klänningen som jag köpte i våras på BikBok och som jag la upp bilder på här på bloggen. Tänkte att det kunde vara lite kul att prova den igen, så jag passade på att ta lite bilder på hur det såg ut och jag kan bara säga en sak: "Hej bloggutveckling". För visst är det mycket som har hänt på bara ett halvår?


Bild tagen i april 2009
(ni får ursäkta mitt stöka rum som jag hade för tillfället)



Och så här ser jag ut idag, november 2009
Passade även på att fota mina nya skor! Me like!


I love shoes!

Hej bloggen! Var en snabbis på stan idag med Mathilda innan dansträningen och tittade på lite grejer som vi ska ha till avslutningskoreografin i commercial. Såklart gick vi även förbi skoaffären i punkt där jag tidigare spanat in två par skor som jag inte kunde låta bli att köpa med mig hem. Som tur var så har ju Skopunkten alltid sitt erbjudande att man får ena paret för halva priset, så 500 kr för två par skor var inte fy skam, hihi.

Dessutom har jag nyligen blivit medlem i Nilson club, där man får poäng och erbjudanden från alla västerås skoaffärer (Nilson, Din Sko, Skopunkten mm). Just nu får man även som ny medlem 10% rabatt på första köpet, så det kan jag verkligen rekommendera!




Boots från Skopunkten; 399 kr




Stövlar från Skopunkten; 299 kr

Close up!


November's must have: sammetsklänningen




At Axel's place

Hej bloggen! Tänkte bara lägga upp några bilder från Axels partaj i fredags och tanken var från början att jag skulle lägga till lite roliga prat- och tankebubblor till bilderna, men efter lite bristande photoshop kunskaper och ett misslyckande i paint så blev det tyvärr inte så. Hoppas de duger ändå, hihi. Kram kram



Festen börjar, Axel och Camilla på bilden



Camilla och Niclas



Axel roar sig, haha



Matilda är på topp



Paketöppning! Axel fick trisslotter av Matilda och Camilla!



Min present! En riktig ryssmössa till skogsbon!



Matilda gillar den!



Passar perfekt, eller vad säger ni?



Dags att skrapa lotterna!
Vart tyvärr inga miljoner den här gången, men 50 kr är inte fy skam!




Niclas och Matilda busar som vanligt



Love is in the air!



Petter är munter som vanligt, hihi!



Johanna och hennes kompis



Lite fix med datorn



Och lite partaj vart det!
Axel passar även på att göra reklam för sin fina dammsugare...




...och Camilla gillar den!



Födelsedagsbarnet



I köket! Camilla och Axel är lagom roliga, hihi



Matilda och Camilla i soffan



Det är tur att Camilla kan läsa vad det står på flaskan, hihi



Varför ta upp hela soffan när man kan sitta nära och jämföra sina fötter?



Denna bild får avsluta kvällen!
Camilla är stolt över skivan hon hittade! (eva och adam, partyhits)


Presentinslagning på hög nivå!

Hej bloggen! Som ni säkert redan vet så fyllde ju min kompis Axel år härom veckan och eftersom det var lite körigt förra helgen så fixade han en födelsedagsfest i fredagskväll istället, som jag såklart vart bjuden på. Och som till alla andra födelsedagskalas så ska man ju såklart köpa med sig en present, vilket inte alltid är det allra lättaste. Speciellt inte till en kille som dessutom gillar fotboll. Som tur var så råkade jag av en händelse gå förbi en affär som hade den perfekta presenten som senare på kvällen visade sig vara en succé. Okej, lite överdrivet, men han vart glad för den i alla fall och det är ju huvudsaken, hihi.



Det vart den röda!

Ja, efter en stunds betänketid vart det att jag köpte den röda skjortan eftersom den passade så bra till min hårfärg. Provade den även här hemma med lite andra kläder och jag vart jätte nöjd med inköpet. Vad säger ni? Gillar ni den?









Rödrutig skjorta från Gina Tricot
Svart linne från Gina Tricot
Svarta strumpor från H&M
Skor från Skopunkten


Dressingroom

Hej bloggen! Igår var jag iväg på en lite shoppingrunda efter skolan och hittade några godingar som jag passade på att prova. Bland annat de här skjortorna från Gina Tricot. Tyvärr så förälskar man ju sig alltid i så mycket snyggt och helst vill man ju såklart köpa med sig allt hem, men när plånboken inte riktigt räcker till får man se till att prioritera det man bäst behöver, vilket ni får se i nästa inlägg. Åhh vad jag önskar att jag var hollywood-rik ibland, haha.  





Rutiga skjortor från Gina Tricot; 149 kr
Vilken färg tyckte ni var snyggast?


Freitag!





It's all about the details!

Svart linne - Gina Tricot
Svarta strumpor - H&M
Rosa tröja - Vero Moda
Svarta skor - Skopunkten
Halsduk - Gina Tricot
Väska - Gina Tricot
Smycken - H&M


Dansavslutning!

Jaha, då var det snart dags! Dansverkstans årliga julavslutning som i år äger rum i Bombardier arena söndagen den 13 december. Tänkte bara passa på att tipsa er alla att gå dit och kolla om ni har tid, lust och möjlighet såklart. Kommer att bli toppenkul! Det kommer sammanlagt att vara 5 olika föreställningar med olika danser och jag kommer att vara med i den sista föreställningen som börjar kl 17.00 där det både kommer att vara streetdance och commercial. Entrékostnad per föreställning är 90 kr och kan betalas både på dansverkstan här i västerås, eller på deras hemsida www.dansverkstan.com Biljett går även att lösas på plats för 100 kr. Klart ni ska komma, eller hur?


Äntligen!

Äntligen har Elin (med lite hjälp från Matilda) lärt sig hur man lägger upp youtube-klipp på bloggen! Och vet ni vad? Det kan resultera i att jag provar på att videoblogga lite senare i veckan, som några av er har önskat. Då får ni som inte känner mig veta hur jag ser ut och pratar live in action, hihi. Men först tänkte jag lägga upp ett av mina favoritklipp från youtube, enjoy!


Dagens outfit



Kavaj från Gina Tricot
Vitt linne från Gina Tricot
Paljettshorts från H&M
Skor från Skopunkten
Halsband från Glitter
Glasögon från Dior


Gina Tricot's nya reklamtjej

Bläddrade precis förbi trean på TVn och upptäckte att Gina Tricot fått en ny reklamtjej. En brunett dessutom. Tidigare har det ju bara varit den blonda Pernille Holmboe som stått som modell för klädeskedjan, men har nu alltså blivit utbytt av en tjej från sydafrika. Vet ännu inte om det är permanent eller inte. Vad tycker ni om den nya modellen?



  


Look for today: crazy!

Usch jag hatar när man lägger ner jätte mycket tid på morgonen med att göra sig i ordning och ändå känner att det inte blir tillräckligt bra. Hur man än försöker. Jag vet, ett praktexempel på dagens i-lansproblem, men ändå brukar en dålig start på dagen ofta resultera till en dålig dag i största allmänhet, vilket famför allt visade sig när jag skulle ta bilder till dagens outfit och såg ut som *** på precis alla. Detta slutade tillsist med att jag försökte göra bilderna till en kul grej istället för någonting som skulle se perfekt ut och här är resultatet. Bättre lycka nästa gång, hihi.







Tröja från Gina Tricot
Kjol från H&M
Skor från Skopunkten
Väska från Gina Tricot


Louise Goldin for Topshop

Tittade precis in på Carolines blogg och hittade denna kommande kampanj hos Topshop där Louise Goldin nyligen lanserat en exklusiv kollektion med bland annat dessa superläckra skor. Säkert så kostar de mycket mer än vad en vanlig Svensson har råd med, men visst var de supersnygga?

 


Dagens

Hej på er! Jaha då var det måndag igen och dags för skola. Gick upp lite extra tidigt idag för att jag skulle ha god tid på mig att lägga upp ett nytt inlägg här på bloggen, men ändå är jag i sista minuten som vanligt, hihi. Jaja, hur som helst så hoppas jag att ni får en toppendag! Hörs lite senare! Kram



Brun t-shirt från Gina Tricot
Beige tunika från New Yorker
Svarta jeans från VILA
Boots från Skopunkten
Väska köpt i England


Dags för bio!

Hej bloggen! Förlåt att jag vart lite dålig på att uppdatera under helgen. Har haft lite problem med internet igen, men nu tror jag att det har fixat sig. Var i alla fall iväg på bio igår med lite kompisar och såg den nya komedin Trubbel i Paradiset. Filmen i sig var ganska bra och handlade om tre par som åker till en solig paradisö för att hitta tillbaka till kärleken men möter ett antal hinder på vägen som de inte riktigt räknat med. Stundtals var den lite enformig, då det hände samma saker igenom hela filmen, men den var klart godkänd!


Lite bilder från fredagkvällen



Gänget i soffan



Tjoppe och Johan



Världens sötaste lilla katt



Katten igen



Gänget igen



Vart en sväng till Mc Donalds lite senare på kvällen när det började snöa



Lite snö på marken



Denna bild på Pontus och Johan får avsluta kvällen

Tack alla för en toppenkväll! Det får vi göra om!


Kavajen







Kavaj från Gina Tricot; 499 kr


New jacket!

Hej bloggen! Har ju glömt bort att visa min nya kavaj från Gina Tricot som jag köpte här om dagen. Har nämligen vart på jakte efter en kavaj i herr modell, men har dessvärre drunknat i de flesta då jag varken är så speciellt stor eller lång. Av en händelse så räkade jag precis gå förbi denna som dessutom var lite speciell med sina armar i skinnimitation och passade såklart på att prova den och den satt perfekt! Lägger upp en bild lite senare så får ni se hur den ser ut på ifall någon annan skulle vara intresserad av en liknande. Kram kram



Passade även på att köpa ett svart långt linne när jag ändå var i farten
129 kr på Gina Tricot



Kavaj med skinnimitation på armarna
499 kr på Gina Tricot


Kvällens outfit

Hej bloggen! Nu ska jag precis iväg med några kompisar och käka nere på stan. Blir antagligen Spicey Hot eller någon annan Thai restaurang. Tänkte bara passa på att visa min outfit för kvällen innan jag springer iväg. Vart en ganska enkel outfit med svart linne från Gina och en tröja från Cubus och lite matchande smycken. Hoppas ni gillar det!






Axel 17 år!

Det roliga med den här dagen är i alla fall att det är min kompis Axels födelsedag och det tänkte jag fira med den absolut finaste bilden jag kunde hitta. Om någon vill passa på att säga grattis så kan ni göra det på han skolblogg:

http://kunskapsgymnasietvasteras.blogg.se
Vore toppensnällt av er!

Sjunga kan vi väl oxå göra? Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva ut i hundrade år!



Grattis på 17-års dagen Axel!

Nu är det minsann bara ett år kvar tills du får lov
att laga din egen cykelpunka, hihi!


Look for today



Vitt linne från Gina Tricot
Svart kjol från H&M
Rutig skjorta från Vero Moda
Smycken från H&M
Skor från Skopunkten
Väska från Gina Tricot


Fredag den 13:e

Usch vilken dag! Har verkligen haft världens otur hela dagen. Det började med att jag vaknade senare än planerat vilket betydde att jag inte skulle ha tid att lägga upp ett nytt inlägg på bloggen. Inte så farligt kan tyckas, men ändå. Efter att ha ätit frukost och börjat göra mig i ordning för skolan tänkte jag att jag skulle skriva det sista på min uppsats som jag jobbat med hela kvällen igår men upptäckte dessvärre att hela uppsatsen på 4 sidor var borta. Tydligen så har jag fortsatt att skriva på ett dokument som jag öppnat via mailen, vilket betyder att det inte sparas även om man trycker på spara-knappen. Usch va tråkigt det var. Efter att ha snyftat en stund så försökte mamma trösta mig med att en kille på hennes jobb kanske kunde hitta uppsatsen igen, men även fast vi provade så var det lönlöst och jag fick helt enkelt sätta mig ner och skriva om hela arbetet, vilket betydde att jag heller inte gick till skolan idag som planerat. Ja, ni hörde rätt. Elin har skolkat! Men det var för ett bra syfte i alla fall. Nu är uppsatsen klar och det ända jag kan skylla dagens elände på är att det faktiskt är fredag den 13:e...

Cravings

Jag bara älskar de nya partykläder som finns på H&M just nu! Skulle passa perfekt till nyårsfirandet eller något liknande, även fast det är ett tag kvar tills dess. Självklart skulle ju just min storlek vara slut på deras hemsida, buhu, men jag får hålla ögonen öppna om de kommer in i affärn istället. Vilken är eran favorit?



 



 


Onsdag

Hej bloggen! Har ni haft en bra dag? Det har i alla fall jag, även fast skoldagen har varit lång och man suttit på den ena föreläsningen efter den andra fram till kl 17. Passade då på att träffa Mathilda efter skolan för att käka lite och sola solarium. Åhh va underbart det är med lite värme nu när det är så kallt ute. Fick en riktig energikick och förhoppningsvis vart jag även lite mindre vinterblek oxå, hihi. Tänkte att jag skulle ta lite bilder från dagen men tyvärr så vart det röda ögon på alla som vi tog, så det gick inge vidare. Får göra ett nytt försök imorron, hihi.



En bild vart det i alla fall
30 min solning för 40 kr är inte helt fel, hihi


Dagens outfit



Vitt spetslinne - Gina Tricot
Svart kjol - H&M
Svart tröja - Cubus
Svarta strumpbyxor - Lindex
Bälte - H&M
Smycken - blandade affärer
Skor - Skopunkten


Gårdagens look

Jaja, såhär såg jag i alla fall ut igår i skolan. Eftersom det var lite kyligt ute så passade jag på att använda min gamla, mysiga polotröja som jag köpt på H&M förra året. Matchade den med ett par svarta byxor från VILA, ett vitt linne från Gina, stövlar från Skopunkten och lite smycken från H&M. Hoppas ni gillar det!


Dansvikarie och internetproblem

Hej bloggen! Usch vilken dag det var igår. Började först med att jag gick i skolan till klockan 17 som vanligt nu på måndagarna efter schemabytet, vilket alla kan gissa inte var så speciellt roande. Fick därefter skynda mig iväg till träningen i commercial som började en kvart senare där vi fick reda på att vår danstränare var sjuk och istället fick ha en vikarie som körde en helt ny variant av dansen som vi annars inte var vana vid. I vanliga fall hade det inte vart nått problem eftersom det är kul att prova lite nya saker, men eftersom avslutningen börjar närma sig vill man ju helst passa på att öva inför föreställningen, vilket vi nu inte hade möjlighet att göra.

Efter dansen var det egentligen tänkt att jag skulle sätta mig hemma och göra klart en utav alla uppsatser som ska bli klara den här veckan, men upptäckte att vårt internet av okänd anledning slutat fungera. Typiskt eller vad säger man? Fick därför lov att pyssla med det en stund innan jag slutligen gav upp och gick och la mig istället.

Som tur var så slutade jag skolan tidigare idag så jag tänkte att jag skulle göra ett nytt försök att fixa internetproblemet och efter att jag använt mig av uteslutningsmetoden (att helt enkelt trycka på alla symboler som finns) så hoppade det äntligen igång igen! Waaay!



Gårdagens outfit

Hej bloggen! Haft en bra helg än så länge? Själv har jag jobbat i stallet både lördag och söndag, men som tur var så fick jag följa med Johan och Pontus ner till stan en sväng igår kväll, vilket var riktigt roligt! Passade även på att använda en utav mina nya tröjor, som tyvärr döljdes under jackan hela kvällen, men jag han i alla fall ta en bild innan vi åkte så ni får se hur den ser ut, hihi. 



Beige tröja från Cubus
Svart linne från H&M
Svarta byxor från VILA
Bälte och smycken från H&M
Skor från H&M

Tyvärr fick jag byta ut mina snygga skor mot ett par varmare stövlar,
men de fick vara med på bilden i alla fall


Bilder från fredagkvällen på hässlö



Petter och Camilla i soffan



Förfest=hårstyling+idol?



Matilda gör sig i ordning



Petter roar sig med msn



Matilda och jag



Camilla



Linus, Niclas och Matilda i soffan



The grabs



Denna bild får avsluta kvällen!
Sunken, Niclas och Egil i bakgrunden


God morgon!

Jaha, då har kvällsbesökarna precis åkt hem till Ransta och snart är det dags att jobba. Kvällen igår vart lyckad förutom några små insidenter som drog ner stämningen en aning. Fastnade bland annat i ett fönsterbläck och gjorde ett stort hål i mina nya shorts. Inte så kul, men som tur är så går det att fixa med hjälp av lite nål och tråd och lite gamla syslöjdskunskaper, hihi.

Planerna för dagen då? Jo, jag ska alldeles strax åka i väg till jobbet nu vid 12 och blir väl borta till halv 5. Som tur är så jobbar jag bara halvdag idag så förhoppningsvis kan man hitta på nått spännande ikväll oxå, vad nu det kan vara. Någon som har nått förslag på vad man kan göra en lördagkväll förutom skolarbete och bloggande?

Look for tonight

Nu ska jag precis sticka iväg. Lägger upp bilder från kvällen bravader lite senare för er som är nyfikna. Hoppas att ni får en riktig toppenkväll! Kram kram!





Ljusblå topp från H&M (nyinköpt 99 kr)
Svarta paljettshorts från H&M (nyinköpt 199 kr)
Svarta strumpbyxor från Lindex
Svarta paljettpumps från Din Sko
Smycken från H&M


Shoppingrunda

Hej bloggen! Idag efter skolan var jag iväg ner på stan en sväng och tog mig en ordentlig shoppingrunda. Brukar oftast bara bli att man köper ett plagg i taget, men nu kände jag att det var dags att förnya garderoben en aning. Hittade bland annat två par snygga tröjor inne på Cubus och ett par paljettshorts på H&M som jag tänkte att jag skulle passa på att använda ikväll, då det är planerat att Matildas pojkvän ska ha fest på hässlö. Lägger upp bilder lite senare på kvällens outfit.

Har ni några roliga planer för kvällen?



Tröjor från Cubus; 199 kr / styck



Svarta paljettshorts från H&M; 199 kr


Tänka sig

Hej bloggen! Ibland är det lite roligt när det händer lite annorlunda saker i skolan. Vi hade nämligen besök på skolan idag av fem britter som bestämt sig för att öppna en Kunskapsskola i England, strax utanför London och hade därför kommit till Sverige för att få lite inspiration och tips samt en lite större inblick i hur konseptet på skolan fungerar. Tanken är att de både ska starta en grundskola och ett gymnasium och hade därför en hel del frågor om det svenska skolsystemet och elevernas åsikter om skolan i sig.

Det roliga var att de valde ut mig bland tvåorna som den som skulle beskriva hur vi använder oss av PH samtal (vägledande coachingsamtal mellan lärare och elev) och varför just jag hade valt att börja på Kunskapsgymnasiet och vilka mål jag hade med min skolgång. Lite småknepigt ibland att förklara allt på engelska när man är tvungen att använda termer som man i vanliga fall inte använder sig av, men det var riktigt kul att få prata lite engelska med några som verkligen kan, hihi.  

Tyvärr kommer inte vi i tvåan få ut nått av sammarbetet mellan skolorna, men jag tycker ändå att det är en kul grej att skapa lite extra kontakter och utbyten mellan länderna. Det är ju aldrig fel eller hur?



Kanske samtidigt ska passa på att tipsa om Kunskapsgymnasiets exklusiva blogg med stjärnstudenten Axel bakom tangenterna. Själv fick jag namnet Loggbok. Undra vad det kan bero på? hihi.

http://kunskapsgymnasietvasteras.blogg.se


Dagens outfit



Svart linne från Gina Tricot
Mintgrön topp från Gina Tricot
Strumpbyxor från H&M
Svart kofta från BikBok
Stövlar från Skopunkten
Väska från Gina Tricot
Smycken från H&M


Nya O'boy dark

Jaha, då kom man precis hem från dansen då. Träningen till avslutningskoreografin gick jättebra, men efter en timmes intensiv träning är jag både trött, kall och sugen på nått gott innan det är dags för sängen. Vad kan du då vara bättre än en kopp varm choklad?

Sist vi var och handlade passade min syster Malin på att prova lite nya grejer, bland annat den nya o'boy dark som ska vara lite starkare än vanlig o'boy men ändå inte som när man gör själv med kakao och socker. Passade på att prova den här om dagen och den var riktigt god faktiskt! Speciellt med lite grädde på toppen, hihi. Mums!


Give me!



Platåpumps från Din Sko; 499 kr



Platåpumps från Din Sko; 599 kr



Boots från Din Sko; 499 kr



Boots från Din Sko; 449 kr


Look for today!





Royalblå kofta från Gina Tricot
Vitt spetslinne från Gina Tricot
Halsband från H&M
Svara leggings från Gina Tricot
Skor från Skopunkten
Bälte från H&M


Den första snön har fallit över Västerås

Hej bloggen! Ja, idag fick man sig en riktig överraskning när man gick ut och tog lite luft mellan lektionstimmarna. Det snöade! Till en början var det bara lite snöblandat regn som knappt syntes, men nu när jag cyklade hem föll det riktiga vita flingor överallt och jag kunde inte låta bli att tänka på att det snart är vinter igen. Okej, det är än så länge bara början på november, men visst måste ni hålla med om att det är nått visst med just den första riktiga snön? Jag får i alla fall en liten stämningsfull känsla när man kan urskilja flingorna i gatubelysningen och senare se att det blir alldeles vitt på marken.

Kanske är det oxå just det som är det fina med att bo i nordliga och kalla Sverige?

Little black secret

Hej bloggen! Jag hoppas att ni har haft det bra än så länge såhär efter lovet. Själv fick jag ett nytt schema igår som ska gälla resten av terminen fram till jul och jag upptäckte, till allas glädje, att vi kommer gå till kl 17 flera dagar i veckan. Det är väl typiskt, men samtidigt kanske nödvädigt eftersom vi har så mycket att göra hela tiden. Som tur var så gick jag och Matilda ner på stan en sväng idag och tröstade oss lite och jag hittade bland annat den här underbara lilla väskan inne på Gina. Praktisk om man ska på fest eller om man bara behöver ha mobil och nycklar med sig, eller vad säger ni?



Väska från Gina Tricot; 149 kr


Let's Rock!







Rock session

Fotograf: Min syster Malin
Modell: jag (Elin)



Hell Yeah!







Rock session

Fotograf: Min syster Malin
Modell: Jag (Elin)


Tack Matilda gumman för lånet av skinnjackan! Lovely!


Behind the scenes

Hej bloggen! Nu är rockbilderna äntligen klara. Jag vet att det har tagit lite tid, men vad är det man brukar säga? Bättre sent än aldrig? Här kommer i alla fall lite bilder "behind the scenes" ifall någon undrar hur det såg ut under plåtningen. Mamma var oxå med och assisterade och fick oxå vara med på ett hörn på bilderna. Ser lite roligt ut när jag står bredvid henne med mina höga klackar. Vart en aning längre än henne, hihi. Fler bilder kommer snart!




Dagens outfit





Linne från Vero Moda
Skjorta från BikBok
Strumpbyxor från H&M
Stövlar från Skopunkten
Smycken från H&M


Vila i frid Filipin

Ibland händer saker som vi inte alltid räknat med. När man skaffar ett djur tror man ibland att den ska finnas där för evigt och det blir tillslut en chock när man en dag upptäcker att den inte längre finns mer. I alla fall inte här på jorden. Även fast du var sjuk så hoppades vi alltid att du skulle klara dig och att du skulle bli bättre. Du var min första kanin och har för alltid en speciell plats i mitt hjärta. Förlåt om du inte alltid fick det liv du förtjänade. Vila i frid min fina kanin.



Filipin 27/2 '04 - 1/11 '09


Behovet av att vara elak

Internet är en ganska bra uppfinning. Man kan söka efter nästan vad som hälst och inom bara några sekunder har man det framför sig, redo att informera, redo att dela med sig av sin kunskap, vad det än gäller. Okej, när internet först kom var det kanske inte så häpnandsvärt, men idag har internet blivit så pass mycket mer än bara information. Man kan hitta sidor från hela världen, läsa allt från tidningsartiklar till kändisskvaller, lägga upp bilder, skriva och fildela. Just det där med skriva kan både ha sina positiva och negativa fördelar, i alla fall idag när tillgängligheten att kommentera och skriva sina egna åsikter är större än någonsin.

Och det är väl just det som är risken med att ha en blogg. Jag själv valde att skaffa den för att det var en kul grej och tanken att kanske kunna vara en som inspirerar eller i alla fall "underhålla" dom som läser den, var det roligaste av allt. Samtidigt ska man tänka på att bloggandet tar mycket tid och ibland, i vissa perioder, kan man känna att man hällre lägger den tiden på någonting annat som känns viktigare för stunden så som skolarbete, familjeförhållandet eller vad som nu kan tänkas komma upp.

Igår fick jag en elak kommentar i ett inlägg, som antydde att jag inte uppdaterar bloggen tillräckligt ofta och därmed inte kan konsten att driva en blogg. Jag kan själv förstå irritationen av att gå in på en blogg och se att den inte blivit uppdaterad även fast man gärna hoppats på det, men samtidigt kan jag inte förstå nöjet, eller kanske rent av behovet, av att vara tvungen att skriva en elak kommentar och påpeka det. Hon känner inte mig. Hon har ingen aning om hur mitt liv ser ut eller hur mycket andra saker jag har som kanske måste prioriteras framför bloggandet. Det sorgliga i det hela är att hon aldrig någonsin skulle tänkas säga det till mig i hög person. För vem skulle göra det?

Det här med elaka kommentarer är ju egentligen inget nytt. Blondinbella får säkert höra det varje dag och jag kan inget annat än se upp till de bloggare som fortfarande står med huvet högt även fast de får tåla att höra så otroligt mycket mer än vad de egentligen förtjänar.

För att komma till slutsatsen; det här inlägget handlar egentligen inte om nått annat än att man alltid ska tänka efter en extra gång vad man skriver innan man kommenterar saker på internet, just för det kanske finns andra som tar saker hårdare än vad som egentligen var menat och helt enkelt mår dåligt av det. Och ingen förtjänar att må dålig av att göra det som många tycker är bland det bästa som finns.

Sen vill jag oxå passa på att tacka alla andra som skriver så snälla saker att man helt enklet bortser från allt annat som skrivs på bloggen och det är tack vare er som man hela tiden vill fortsätta. Det är ni som gör det roligt att blogga!


RSS 2.0