Släktfest!

Hej bloggen! Jag hoppas att ni haft en bra lördag än så länge! Själv har jag vart ute i kylan och tagit lite rockbilder med Malin och jag hoppas att de var bra. Har inte riktigt haft tid att titta på dem än. Vi ska nämligen iväg på 70 års kalas nu hos mormor så jag har lite bråttom att hinna göra mig klar. Tänkte bara lite snabbt visa en bild på kvällens outfit. Vet att några av er har önskat att jag ska ha en ljusare tröja på mig för att bättre kunna se hur håret blev, så varsågoda. Hoppas ni gillar det!



Blus från H&M
Kjol från H&M
Strumpbyxor från H&M
Skor från Skopunkten
Smycken från Gina Tricot


Ny fotografering planerad

God morgon bloggen! Idag är jag laddad för en händelserik dag! Tänkte först börja med att göra lite skolarbete nu på morgonen och sen lite senare på dagen blir det fotografering med Malin om allt blir som det är tänkt. Äntligen! Var ju hur länge sen som helst sen vi fotade sist så det ska bli jätte kul nu när jag har en ny färg på håret och allt. Vi har lite olika teman planerade, så jag är inte hundra på vilken vi hade tänkt göra idag. Blir lite av en överraskning, hihi. Lägger upp bilder så fort jag kan efteråt så får ni se hur det blev.

För er nya läsare som trillat in på senare tid kan jag ju passa på att visa lite bilder från tidigare sessioner.








Födelsedagskalas!

Hej bloggen! Haft en bra tordag? Själv har jag haft fullt upp hela dagen med både skolarbete och hemgång. Var nämligen på födelsedagskalas igår kväll i Ransta och firade Camilla som fyllde år tidigare i förra veckan och vi hade det jätte trevligt. Vart först lite middag och sen fika och tillsist singstar där till och med Axel och Petter var med och brillierade. Var noga med att komma ihåg att ta med mig kameran, men när jag skulle ta bilder så visade det sig att batteriet var slut så man kan ju inte säga annat än typiskt. Som tur är så tog Camilla några bilder under kvällen, så här har ni några av dem i alla fall. Han tyvärr inte med att ta någon outfitbild men jag hoppas att det går bra ändå, hihi.




Camillas fin fina tårta



Jag i mitt långa hår i soffan framför singstar



Axel och han snygga kopp



En glad Matilda, Niclas och Petter



Älskar bilden! Camillas kusin och söta födelsedagsbarnet!
Tack för en rolig kväll!


Nya linser!

Titta va som damp ner i brevlådan i morse! Eftersom det inte vart nån Hallowéenfest hos Camilla så tänkte jag och Malin fixa ett hallowéentema till nästa fotografering istället, där det är tänkt att jag ska spöka ut mig en aning. Ska inte avslöja för mycket än, men liserna kommer att passa perfekt till temat!


Elins hårförvandling del. 5

Äntligen är allt klart! Jag hoppas ni gillade min lilla bloggserie och att ni förhoppningsvis kanske blivit lite inspirerade att göra om er egna look. Så här vart det färdiga resultatet med både hårfärgning och isättning av lite löshår. Jag hoppas ni gillar det lika mycket som jag gör! Om ni har några frågor så är det bara att skriva en kommentar till inlägget. Puss!




Elins hårförvandling del. 4

Okej, nu när färgen är på plats är det dags att fixa löshåret. Som ni kanske redan vet så finns det flera olika sätt att fixa en hårförlängning, men jag valde att använda mig av weavingmetoden, som går ut på att man gör flera rader med små flätor i sitt egna hår och sen syr fast så kallade trens av löshår med hjälp av nål och tråd. Om man gör detta hos frisören kostar det ungefär 1000 kr och uppåt beroende på hur mycket löshår man vill ha, men jag fick tipset om en tjej på bilddagboken som bor här i västerås och som fixar löshår som en hobbyverksamhet och då kostade det istället 300 kr. Skriver upp länken nedan ifall nån annan är intressserad. Konstnaden för håret tillkommer dock i båda fallen och ligger på 800 kr per förpackning.

http://julia.bilddagboken.se

Om man nu väljer att inte gå till en frisör så finns det olika alternativ för vart man kan köpa löshåret. Just nu finns det ganska många sidor på internet som säljer både äkta och syntetiskt löshår, men jag skulle rekommendera att köpa äkta även fast det är lite dyrare. Problemet med att köpa det från internet kan bli att det är svårt att se den exakta nyansen på håret och hur det matchar med ens eget.

Eftersom jag bor i västerås har vi inte så många ställen att välja på om man vill köpa löshåret hos en frisör, men jag valde att gå till Hair Fashion Academy (ligger på samma gata som Make Up Store ifall någon undrar). De hade ett ganska stort utbud av färger och längder på håret och en förpackning kostade 799 kr. Där kunde man oxå köpa clips om man inte vill att löshåret ska sitta i hela tiden.

Beroende på hur tjockt man vill att håret ska vara så kan man välja att köpa två förpckningar vilket jag gjorde. Då har  man större möjlighet att klippa upp det och få det att se mer naturligt ut.


Jag antar att det finns ganska många frågor kring löshår och hur man använder det, så jag tänkte att jag skulle skriva upp lite vanliga frågor och svar som kan vara bra att veta om man är intresserad att att göra en hårförlängning själv.

1. Hur länge kan man ha i löshåret?
Svar: Det är vanligast att man har i det i 2-3 månader, men det finns vissa som har det i längre och kortare tid beroende på hur väl man tar hand om håret och hur fort sitt egna hår växer. Efter ett tag blir flätorna längre och inte lika fasta som de var i början och då kan det kännas skönt att ta ut det och sen sy om det så det sitter som det ska igen.

2. Kan man använda det gamla löshåret eller måste man köpa nytt?
Svar: Om man har tagit väl hand om håret och använt fuktbevarande produkter och värmeskydd så kan man oftast använda samma löshår igen, men känner man att det inte är lika fint längre så är det snyggast att köpa nytt, men det varierar från person till person.

3. Hur äkta ser löshåret ut att vara?
Svar: Om man köper riktigt hår i samma färg som sitt eget så ser det ut att vara ganska äkta. Klipper man dessutom upp det så döljer man mer "kanten" som blir där sitt egna hår slutar och det ser mer naturligt ut.

4. Hur ofta ska man göra rent löshåret?
Svar: Man behöver inte duscha löshåret lika ofta som sitt egna, så när man duschar i vanliga fall så kan man fläta ihop löshåret och sen bara tvätta sitt egna överhår som man brukar. 1 gång i veckan kan man tvätta även löshåret, men då är det viktigt att inte trassla ihop håret i onödan utan krama in schampot och balsamet istället för att använda cirkelrörelser. På natten kan det oxå vara bra att fläta ihop håret så det inte trasslar sig i sömnen.

5. Är det svårt att dölja fästerna i hårbotten?
Svar: Det beror på hur tjockt hår man har, men om man tuperar det och sprayar ordentligt så ska det inte vara några problem.


Hoppas ni blivit lite klokare. Om ni har några övriga frågor så är det bara att skriva en kommentar till inlägget. Kram kram!


Elins hårförvandling del. 3

Äntligen är jag brunett och jag är jätte nöjd! Nu återstår bara att sätta i lite extra hår så kommer jag att vara på topp! Vad tycker ni? Vart det fint?


Ny hårfärg

Hej bloggen! Som jag skrev i tidigare inlägg så fick jag med mig en brun toning hem istället för en brun hårfärg som det var tänkt att jag skulle ha och efter mycket om och men så köpte jag i alla fall en ny som jag provade igår kväll. Även denna kom från L'oréal och fungerade väldigt bra, förutom att det vart lite mörkare än planerat. Fick därför tipset att tvätta håret några gånger för att få ur den starkaste färgen och det fungerade hur bra som helst faktiskt. Lägger upp lite bilder i nästa inlägg så får ni se hur jag ser ut som brunett. Wiie!



Brun hårfärg
L'oréal Excellence creme: nyans 5 ljusbrun
139 kr på KICKS


Problem med bloggen

Hej på er! Konstigt nog har jag haft problem att uppdatera bloggen både i går kväll och tidigare idag. Vet inte om det är blogg.se som har nå problem med sina servrar igen eller om det bara är min dator som spökar. Nu verkar den i alla fall fungera som vanligt igen, så här kommer en hel drös med nya inlägg och bilder. Enjoy!

Kram kram


Typiskt...

Hej bloggen! Förlåt för en dålig uppdatering under dagen. Har haft fullt upp med att göra skolarbete och fixa mitt hår som inte riktigt vart som det skulle. Hade ju tänkt färga det brunt idag, men efter att jag använt färgen som jag köpte och följt bruksanvisningen som jag skulle så var jag fortfarande rödhårig. Var därför tvungen att åka ner till stan igen och gå tillbaka till affären där jag köpt färgen för att få lite råd om hur jag skulle rädda hela situationen. Väl där visade det sig att tjejen jag pratade med här om dagen hade gett mig en toning istället för en riktigt hårfärg, vilket då förklarade varför resultatet blev som det blev. Köpte då en ny färg som jag hoppas ska bli lite bättre (vi får hålla alla tummar vi har för det, hihi). Lägger upp några bilder lite senare så får ni se hur det färdiga resultatet blev.


Och dagens lärdom blir då: Läs alltid på förpackningen vad det är du köper, hihi. 

 

Elins hårförvandling del. 2

Japp, nu har jag alltså börjat min lilla färd till en ny hårlook. Min storasyster Malin hjälpt mig igår kväll att färga mitt hår i den första nyansen vilket resulterade i att mitt hår nu är mörkrött. För att inte slita så mycket på håret valde jag att vänta ett dygn innan det är dags att färga håret igen, så jag passade på att ta några bilder på hur håret ser ut just nu. Vad tycker ni? Ser ändå rätt så coolt ut, hihi.




Elins hårförvandling del. 1

Hej på er! Som ni kanske redan vet vid det här laget så hade jag tänkt förändra mitt hår en aning och bli en lite mer långhårig brunett. Alltså, jag ska färga mitt blonda hår mörkbrunt och skaffa en rejäl hårförlängning med hjälp av weavingmetoden. Eftersom jag vet att det finns många som undrar hur man på bästa sätt färgar sitt hår eller hur man får till en riktigt snygg hårförlängning, tänkte jag göra en serie inlägg här i bloggen där jag berättar hur jag själv går tillväga, samt lite smarta tips och råd som man kan tänka på. Förhoppningsvis inspirerar jag någon att själv testa att göra om sitt utséende eller para piffa till den look man redan har.

Del 1 bland dessa inlägg blir då planering och inköp av hårfärgningsprodukter.

Om man ska färga sitt hår finns det två alternativ. Antingen gå till frisören som fixar allt åt en eller vara lite kreativ och fixa det själv hemma, vilket jag valde att göra. Eftersom jag just nu är väldigt blond och vill bli mörkhårig fick jag tipset att man ska färga håret två gånger för att slippa att håret får en grönaktig nyans. Jag valde därför att köpa en röd kopparaktig hårfärg först och sedan en mörkbrun som är i den nyans som jag vill att håret ska vara när allt är färdigt. Ett smart tips om man både ska göra en hårförlängning och färga sitt egna hår är att köpa löshåret först och sen kolla i olika affärer efter en färg som är så snarlika löshåret som möjligt. Vissa löshår går oxå att tona i en annan nyans om den färg man vill ha inte finns, men detta sker "på egen risk" enligt bruksanvisningen som medföljer löshåret. Gå gärna till en affär eller salong som säljer hårprodukter och fråga om du är osäker på vilken färg du ska välja eller har andra funderingar om vad som passar just ditt hår bäst.

Jag valde att köpa dessa hårfärger:



Röd hårfärg
L'oréal casting: nyans 37 Röd koppar
99 kr på KICKS



Brun hårfärg
L'oréal casting creme gloss: nyans 530 Ljus guldbrun
109 kr på KICKS


Då var det morgon igen...

Hej bloggen! Jaha, då var det morgon igen och söndag. Ända skillnaden är att man inte behöver ha panik för att helgen snart är över eftersom det är höstlov nästa vecka. Guu va underbart eller vad säger ni? Jag har ännu inte riktigt haft orken att kliva upp ur sängen än utan tänkte ligga kvar en stund till under täcket innen det är dags för frukost. Älskar verkligen att ha en bärbar dator som man kan ta med sig överallt, hihi.

Planerna för dagen då. Ja, jag hade tänkt ta några bilder på mitt första steg i mig "förvandling", hihi. Blev nämligen rödhårig igår kväll, vilket var det första jag var tvungen att göra innan jag kan bli en riktig brunett, eftersom jag var så pass blond innan. Skämtade med några kompisar på facebook igår och sa att jag var en "riktig" redghost nu när jag har rött hår, hihi. Men som sagt, det är bara tilfälligt.

Har ni nå roliga planer inför dagen?

Dagens outfit

Hej bloggen! Nu ska jag och min syster ner på stan och kolla lite på olika hårfärger. Uppdaterar bloggen igen sen när jag kommer hem. Tänkte bara passa på att visa dagens look nu lite snabbt innan vi går till bussen. Vart en lite sofistikerad look idag med kjol och kavaj. Vad tycker ni? Var det fint?





Svart kjol från H&M
Bälte från Gina Tricot
Rosa linne från H&M
Svart kavaj från H&M
Strumbyxor från Lindex
Stövlar från Skopunkten
Smycken från H&M och Kicks


Äntligen!

Årets första julmust är äntligen här! Som jag har längtat...


Don't bring flowers after I'm dead





Tack Jonas för de fina blommorna!


Guten Morgen!

God morgon bloggen! Idag känner jag att jag är på ett sprudlande glatt humör. Kanske beror på att besöksrekordet igår sträckte sig till över 132 stycken besökare på bara en dag! Tack så mycket för det! Ska verkligen jobba på att behålla alla dessa läsare nu med massvis med uppdateringar och smarta tips, så jag hoppas att ni tittar förbi bloggen snart igen.

Planerna för dagen blir nog att pyssla lite hemma först och sen cykla ner till stan för att köpa lite saker till halloweenfesten i veckan och lite annat smått och gott som kan tänkas behövas. Tänkte oxå att jag skulle titta förbi någon frisörsalong och fråga om lite bra tips för hur man på bästa sätt färgar sitt hår hemma. Har nämligen bestämt mig för att göra en riktig förvandling av mitt utseende och bli brunett, vilket ska bli såå kul men samtidigt lite nervöst, men jag hoppas att det ska blir bra...

Har ni för roliga planer inför dagen?

Besöksrekord!

Guu va glad jag bli! Nytt besöksrekord i bloggen med hela 126 stycken unika besökare! Ni är väl bara för underbara! För er gamla trogna besökare vill jag bara tacka så hemst mycket för att ni håller min blogg vid liv och för er som nyligen hittat hit vill jag bara passa på att hälsa välkommna och att jag hoppas ni tittar förbi snart igen!





Stackars mig...

Fick precis höra att nelly.com annordnar ett hejdundrande party till alla skofantaster runt om i landet, där de bland annat ger ut ett par sprojland nya skor till de första 99 gärsterna och om inte det vore tillräckligt så får de första 200 en exklusiv goodiebag på köpet! Precis som jag trodde att jag kommit till himlen, eftersom de kommer till västerås i november, så läste jag det finstilta att det är en åldersgräns på 20 år för att få komma in. Det är väl typiskt...



Yesterday's look for tonight

Hej bloggen! Igår kväll var jag iväg och åt lyxig middag på Jensen's. Guu va jag älskar den restaurangen! Den var verkligen allt! Åt som vanligt min Pork Steak som jag brukar göra och den var lika god som alltid, hihi. Passade även på att klä upp mig en smula, men min nya topp och mina lovely skor från H&M. Vad tycker ni? Lagom fin i höstmörkret?


3 sätt att kombinera partytoppen!

Hej bloggen! Tänkte bara tipsa om några olika sätt att fixa till den där perfekta gå-ut-outfiten, som vi alla vet kan variera beroende på väder, humör och kanske framför allt tycke och smak. Vilken är eran favorit?



Sommaroutfiten med shorts

Topp - H&M
Shorts - BikBok
Skor - H&M
Kombinera med accessoarer efter eget tycke



Vår/höstoutfiten med midjehög kjol

Topp - H&M
Kjol - H&M
Skor - H&M
Kombinera med accessoarer efter eget tycke



Vinteroutfiten med jeans

Topp - H&M
Byxor - VILA
Skor - H&M
Kombinera med accessoarer efter eget tycke


Först i Västerås!

Hej bloggen! Var nere på stan här om dagen och hittade denna underbart söta topp från H&M. När jag bestämde mig för att köpa den sa tjejen i kassan att den precis kommit in och att jag var den första som köpte den. Lite stolt får man vara i alla fall, hihi. Mer bilder kommer snart!



Rosa topp från H&M; 299 kr


Byxdress från BikBok

Hej bloggen! Hittade nyligen en jättesöt byxdress på BikBok som jag passade på att prova. Den satt helt underbart upptill, men var dessvärre inte så jätte snygg kring benen. Undrade om man därför skulle sy om den en aning så den satt perfekt överallt, men den kostade 499 kr så jag vet inte om det är värt det? Vad tror ni?







Byxdress från BikBok; 499 kr


Gårdagens matlagning













Mums mums!


Nya byxor från VILA

Hej bloggen! Hoppas att ni haft en toppendag! Själv har jag mest tagit det lugnt framför tvn så jag hoppas att jag snart blir mitt gamla vanliga pigga jag igen. Lovade ju tidigare idag att jag skulle visa lite bilder på det som lågt gömt i min VILA kassse och här har ni dem. Ett par nya svarta byxor! Kan verkligen rekommendera er att införskaffa ett par likadana, som dessutom finns i massa olika spännande färger, då de sitter som en gud och är hur sköna som helst. 299 kr kostade dem, vilket inte heller var helt fel. Kom ihåg bara att de har en tendens att töja sig, som om någon ska köpa ett par är det bäst att köpa en mindre storlek än vad man brukar ha, hihi.





Svarta byxor från VILA; 299 kr


Typiskt...

Usch jag hatar det här. Tyvärr kommer det alltid vid fel tidpunkt och när man har som mest att göra. Fick som vanligt när jag är stressad ont i magen i går kväll vilket gjorde att jag inte kunde sova på hela natten. Fick därför lov att vara hemma från skolan idag, så vi får hoppas att det blir lite bättre under dagen.

Som tur är så har jag ju mitt nyinköpta plagg från VILA att muntra upp mig med. Lägger upp ett inlägg lite senare och berättar vad det är, men nu ska jag sätta mig och slappa framför tvn. Kram på er så länge!


Ny favorit från Gina

God kväll bloggen! Som jag berättade tidigare så var jag nere på stan en sväng igår och tittade runt i lite olika affärer och hittade bland annat en ny favorit från Gina Tricot som jag tänkte passa på att tipsa om. Denna gång en svart väst med nitar som kostade 349 kronor. Blev lite smått förälskad i den när jag provade den, men jag har lite beslutsångest om jag ska köpa den eller inte. Vad tycker ni? Hiss eller diss?



Nitväst från Gina; 349 kr


Snart dags för Hallowéen!

Hej bloggen! Nu är det bara några få dagar kvar innan det äntligen är höstlov! Wihoo! Då Camilla fyllde år idag (grattis grattis) började vi planera lite till hennes födelsedagsfest som hon hade tänkte ha någon gång under nästa vecka och vi kom fram till att det vore roligt att ha en maskerad som tema, eftersom det snart är dags för Hallowéen. Frågan är då bara vad man ska klä ut sig till. Häxa? Djävul? Mumie?

Som tur är så har jag ett tag till på mig att fundera ut nå kul. Matilda tänkte i alla fall klä ut sig till kanin, Petter till sköldpadda och Axel skulle passa perfekt som Harry Potter, haha. Har ni något roligt förslag på en bra maskeradkostym? Vore underbart om ni villa komma med några bra tips, hihi.







Maskeraddräkter från LegAvenue


Ghost fashion



Trasiga leggings från Gina Tricot (199 kr)

Svart linne från Gina Tricot
Marinblå tröja från Gina Tricot
Skor från H&M
Smycken från H&M


H&M j'adore

God kväll bloggen! Haft en bra dag? Jag var iväg på stan en snabbis tidigare idag innan dansträningen och tittade in på bland annat H&M och jag måste säga att jag bara älskar deras saker. De har alltid, och då menare jag alltid, något snyggt och idag hittade jag inget mindre än ett på underbara platåskor! Det vanligast skor man hittar just nu är oftast svarta, men dessa piggade upp höstmörkret lite så jag kunde inte motså att köpa dem. 299 kronor kostade de och det var de helt klart värda!







Skor från H&M; 299 kr


Dagens outfit



Svart tunika från Gina Tricot (249 kr)

Strumpbyxor från Åhlens
Skor köpta i Tyskland
Väska från NewYorker
Smycken från H&M


Tacokväll

Hej bloggen! I lördags hade jag några kompisar över på tacos och vi hade en riktigt trevlig kväll. Var egentligen tänkt att vi skulle äta och sen titta på film, men det vart istället att vi stannade kvar i köket och körde en omgång TP. Vi lyckades i alla fall dela in oss i tre lag, kunskapstjejerna, kunskapspojkarna och hässlökillarna och det slutade med att Sunken, Sebastian och Niclas från hässlö kammade hem segern. Grattis!











Tack alla underbara för en riktigt kul kväll! Det får vi göra om nån gång snart!


I better shape up!

Oj nu var det riktigt länge sen jag uppdaterade bloggen. Har haft mycket att göra i helgen samtidigt som jag jobbat i stallet och med allt skolarbete som var tvunget bli klart, vilket har gjort att jag inte riktigt haft tid att uppdatera bloggen som jag kande hade hoppats.

Vet inte om det är högarna av skolarbete eller det nypåkommna höstmörkret som gör att jag bara känner mig allmänt omotiverad till allt just nu. Bloggen känns en aning tråkig, garderoben inspirerar inte till någonting och läxhögen växer i takt med utväxten i håret. Nej, en riktigt total makeover vore verkigen inte helt fel just nu. Funderar på om man möjligtvis skulle färga håret mörkbrunt snart tillsammans med en hårförlängning som gör det lite roligare och lite snyggare? Frågan är bara om jag skulle passa i det eller om jag ska fortsätta vara blondin ett tag till? Jaja, det visar sig väl...

  

Hade brunt hår senast i mars '08. En aning skillnad mot idag, hihi.


Klipp klipp!

Hej bloggen! Usch vilket rugg väder det är ute. Regn och rusk hela dagen. Men som tur är så är det äntligen fredag och snart helg! Wihoo! Var i väg till frisören tidigare i förmiddags och klippte mig en aning (har inte klippt mig sen i mars, shame on me) Tyvärr så regnade det ju som sagt ute så frisyren höll sig inte så fin så länge, men bortsett från det. Vart det fint?



Påväg till frisören



Tillbaka i skolan igen. Lite kortare och mycket snyggare.


Rasmus på luffen?

Igår eftermiddag när min syster Malin var påväg hem från lidl hittade hon en ensam katt i buskarna. När hon fortsatte att gå så följde katten med henne hela vägen hem så vi bestämde oss för att ta hand om den tills vi hittade ägarna, då den både var lite tuffsig och hungrig. Tyvärr saknade ingen i området en katt och när vi senare ringde till polisen och berättade att vi hittat en ensam katt som vi antar egntligen var en innekatt, fick vi svaret "grattis". Malin ska göra ett nytt försök idag genom att sätta upp lappar i området och liknande. Hon döpte den tillfälligt till Rasmus då vi tyckte att det var ett passande namn på en liten äventyrare.


Fy satan vilka skor!

Jag och Matilda sprang ner på stan en snabbis igår när vi hade håltimme i skolan och gick runt och kollade i lite olika affärer. Tillslut hamnade vi inne på DinSko där vi bland annat hittade vi dessa sanslöst höga platåskor. Min fråga är då om det verkligen finns dom som köper sånna skor? Okej, visst jag tycker att jag är kort, men går man verkligen runt på stan med sånna på fossingarna? Vad tror ni?









Platåskor från DinSko; 499 kr


Filmtips

Som jag kanske berättade tidigare så kollade vi på film i tyskan tidigare i veckan som vi hade redovisning på idag. Tänkte bara passa på och tipsa lite för er som läser tyska att se den. Otroligt bra! Handlar om en kille som blir blind efter en bilolycka och som måste lära sig att leva utan just förmågan att se. Både sorglig och romantisk = perfekt tjejfilm! Tyvärr så är den som sagt på tyska så för er som inte kan deutsch verstehen, sorry...


Informationsmöte med EF

Just ja, ville bara påminna alla dem som är intresserade att åka på språkresa i sommar att EF har en informationsträff imorgon torsdag den 15 oktober uppe i Skrapan vid First Hotel här i västerås klockan 19.00. Då jag är en EF CREW (det vill säga en som gör lite reklam för just EF) kommer jag att vara med på mötet och berätta lite om mina egna erfarenheter och kunskaper som jag fått efter min resa till München i Tyskland som jag gjorde förra året. Jag kan verkligen rekommendera alla som kanske bara är en gnutta nyfiken på att åka utomlands att komma på träffen eftersom jag själv tyckte att det var en av de roligaste och inte minst lärorika upplevelserna i mitt liv. Har du några frågor om språkresor i stort eller inte kan komma på mötet så är det bara att skriva en kommentar till inlägget så svarar jag så fort jag kan.

Hoppas jag får se några av er på mötet i alla fall, hihi. Kram kram!



 


Nya höstchinos!

Hej bloggen! Haft en bra dag? Jag själv har haft fullt upp hela dagen med att förbereda redovisningar och muntliga presentationer och nu när man äntligen kommer hem så är det bara att fortsätta med högen av arbeten som aldrig riktigt tycks ta slut. Men ikväll är det träning i street så då har jag i alla fall någonting att se fram emot, hihi.

Här har ni i alla fall några bilder på dagens look. Köpte ett par jätte snygga chinos igår eftermiddag på H&M som jag tänkte att jag kunde passa på att använda. Vad tycker ni? Visst var de snygga?





Svarta chinos från H&M (299 kr)

Vit t-shirt från Gina Tricot
Svart tröja från H&M
Röd sjal från H&M
Svarta boots från Skopunkten


Höstinspiration från H&M













Alla bilder hämtade från www.hm.com/se


Minusgrader redan?

Brrr va kallt. Cyklade precis hem från dagens dansträning och möttes av både regn och motvind. Så tråkigt att det årliga höstväder redan satt sina spår, med mörker och kyla och allt vad det innebär. Vore så mycket enklare om det bara var sommar ett litet tag till, men icke.

Som om inte det vore tillräckligt så var det minusgrader och frost i helgen när jag skulle jobba, så jag passade på att ta några bilder för att visa mitt behov av en gnutta medlidande att behöva gå upp klockan 6 och släpa på alla hästar som varken vill ut eller in, hihi. Men man ska inte klaga, snart är det ändå vinter och då blir det ju i alla fall lite roligare. Förhoppningsvis i alla fall.




My look for school







Rött linne från NewYorker
Kjol från H&M
Jacka från ONLY
Tights från H&M
Skor från Skopunkten
Bälte från H&M
Armband från H&M
Halsband, mammas


The heart of life

Att såra någon är det värsta man kan göra, men ibland går det inte att undvika. Som tur är så har vi musik att trösta oss med...


http://www.youtube.com/watch?v=u4m71L2oAT4

I hate to see you cry
Lying there in that position
There's things you need to hear
So turn off your tears and listen

Pain throws your heart to the ground
Love turns the whole thing around
No, it won't all go away, it should
But I know the heart of life is good

You know it's nothing new
Bad news never had good timing
Then the circle of your friends
Will defend the silver lining

Pain throws your heart to the ground
Love turns the whole thing around
No, it won't all go away, it should
But I know the heart of life is good

Pain throws your heart to the ground
Love turns the whole thing around
Fear is a friend who's misunderstood
But I know the heart of life is good

I know it's good


Skolkorten är här

Kul att man aldrig blir bra på skolfotot. Hur man än försöker så blir konstig på något sätt. Antingen så är det håret som ligger konstigt eller sminket som hamnar på sniskan och man lyckas alltid få en finne precis på hakan. Varje gång. Jaja, tur är väl att det bara är mormor och farmor som behöver lida av att titta på dem, hihi. Vad tycker ni? Vart ni bra på årets skolkort?





Kunskapsgymnasiet NV/SP2B '09


Spets je t'aime!

När vi ändå är i farten så kan jag ju passa på att visa mina andra nya panties.



Spetstrosa från Gina Tricot; 69 kr /st


New lingerie

Hittade ett par jätte fina underkläder igår på H&M när jag var på stan med andra Matilda (utan h, hihi). Inte ofta man köper en BH utan kuddar och byglar så jag tänkte att det var bästa att passa på att införskaffa en. Passade såklart på att köpa ett par matchande trosor oxå. Vad tycker ni? Visst var de söta?



Svart BH från H&M; 99 kr
Svart trosa från H&M; 69 kr


Beslutsångest

Hej bloggen! Nu har jag precis kommit hem från min runda på stan. Mathilda (med h, hihi) och jag tog en liten sväng och åt lite mat och kollade på bland annat skor nere på Skopunkten där jag hittade två favoriter som jag funderade på att köpa. Tänkte att det var dags att köpa ett par snygga, låga, och bekväma höstskor, men jag kom inte på vilken jag gillade allra bäst så jag tänkte att ni kanske skulle kunna hjälpa mig att bestämma mig? Vilket par tycker ni är snyggast och mest användbara just nu? Höga stövlar eller låga stövlar?



Jag i paradiset (nästan i alla fall, hihi)







Pink fashion

Hej bloggen! Nu är det torsdag och sen är det bara en dag kvar innan det blir helg. Guu va tiden går fort ibland. Satt precis och åt frukost och tänkte att det var dags för ett nytt blogginlägg, så här har ni det. Har tänkte på att bloggen blivit lite ensidig nu på sista tiden, då jag mestadels lagt upp bilder på dagens outfit, men jag ska försöka att variera mig lite mer i fortsättningen, hihi. Tills dess så får ni nöja er med en "look for today" bild! Hoppas ni får en fin dag allihopa! Kram kram!



Svart linne - Gina Tricot
Rosa tröja - Vero Moda
Svarta tights - H&M
Skor - Skopunkten
Smycken - H&M


091006

Hej bloggen! Haft en bra dag so far? Tänkte bara visa några bilder på min outfit för dagen. Tyvärr visste jag inte att det var sjukt kallt ute när jag klädde på mig, så innan jag kunde cykla till skolan var jag var tvungen att klä på mig några extra lager jackor för att inte frysa ihjäl, hihi. Man kunde nästan tro att det var vinter när man såg att det var frost på bilrutorna och på taken. Usch, sommare försvinner alldeles för fort. Tycker inte ni det?



Topp köpt i England
Kjol från H&M
Tröja från ONLY
Strumpbyxor från Lindex
Stövlar från Skopunkten
Accessoarer från H&M


Min nya sjal

Hej bloggen! Har ju glömt att visa min sjal som jag köpte för nån vecka sen. Har inte hunnit använda den än så länge, men jag tänkte att det kunde vara kul att visa hur den ser ut ifall någon skulle vara intresserad av att köpa en likadan, hihi.




Jaha, då var det måndag igen...

Hej bloggen! Då var det måndag igen och slut på helgens bravader. Måste bara säga tack till alla som vad med och fixade med festen på Hässlö. Verkligen jätte toppen av er! Däremot så måste jag erkänna att det var lite småjobbigt att gå upp i tid i morse, hihi. Som tur var så hade vi mest föreläsningar under dagen, vilket inte var helt fel. Vi han oxå med att spela ett spel på samhällskunskapen som skulle beskriva olika ekonomiska förhandlingar mellan i-länder och u-länder, vilket var både kul, lärorikt och lite annorlunda.

Summan av kardemumman vart alltså en hyfsad bra dag, hihi.


Oktoberfesten dag 2

































Jaha, då var Oktoberfesten slut för i år!
Tack alla för en rolig kväll!


Look for tonight!

Hej bloggen! Har ni haft en bra helg än så länge? Ikväll är det dags för fest igen på hässlö och förhoppningsvis så blir det lite mer folk än igår. Eftersom det spöregnar och är svinkallt så blev det ingen riktigt party outfit för ikväll, men jag hoppas ni gillar den ändå. Vi hörs lite senare! Kram!





Linne köpt i Tyskland
Jeans från BikBok
Accessoarer från H&M


Oktoberfesten dag 1





















Tack alla för en trevlig kväll!


Kvällens outfit

Hej bloggen! Som sagt, igår var det Oktoberfest på hässlö och jag passade på att använda min nya blus som jag köpte i förrgår på H&M. Hade lite små bråttom när jag fixade mig så bilden vart inte allt för bra, men jag hoppas den duger. Bilder från festen kommer lite senare. Kram på er!




Blus - H&M
Svart kjol - H&M
Armband - H&M och NewYorker
Skor- Din Sko
Örhängen - Kicks


Hahaha...

Tips på vad man kan göra när man sitter hemma och har tråkigt: Söka på olika namns betydelse på Wikipedia. Och resultatet...

Elin - Försvenskat namn av Helena som betyder "strålande" eller "skinande"

Mathilda/Matilda - Ett ursprungligen tyskt namn som betyder "styrka" och "strid"

Petter - Ett försvenskat namn av Petros som betyder "klippa"

Axel - Benämning på en kroppsdel som saknar betydelse (hahahaha)

Smygtitt!

Ifall nån är nyfiken, så kommer här en liten "smygtitt" på en del av morgondagens partyoutfit. Mer bilder kommer imorron kväll. Kram kram!






Nya armband

Hej bloggen! Som jag skrev tidigare så var jag nere på stan en sväng tidigare idag och hittade bland annat några snygga armband som jag tänkte använda i helgen. Som sagt, black is back. Enkla, snygga och billiga. Vad tycker ni? Visst var de fina?

Små armband från H&M; 59 kr
Stort armband från New Yorker; 25 kr


Tjohoo för hemstudiedag!

Guu va underbart det är med sovmorgon! Jag hade nästan glömt bort det fina med att ligga kvar i sängen och veta att man inte behöver gå upp tidigare än man själv känner för. Underbart! Jag har nämligen hemstudiedag idag, vilket betyder att vi får vara hemma och jobba med skolarbetet istället för i skolan. Var nere på stan en kort sväng tidigare i förmiddags med Malin och hittade en ny blus som jag tänkte ha på mig på Oktoberfesten som ska vara imorron på Hässlö. Ska bli jättekul! Jag lägger upp ett litet smakprov på hur den ser ut lite senare. Nu ska jag fortsätta jobba med min samhällsuppsats om EU och dess maktfördelning. Vi hörs om en stund! Kram kram!

RSS 2.0