Look for today

Hej på er! Här kommer två bilder på dagens outfit. Matchade min gråa tunika med leggings och mina snygga Dior glasögon. Och ja, för er som undrar så är glasögonen "äkta" och jag är typ blind i vanliga fall. Eller ja, nästan i alla fall, haha. Brukar annars ha mina linser, men nu tänkte jag att det var dags att ha mina glasögon oxå för en gång skull. Hoppas ni gillar dem!





Grå tunika från BikBok
Svarta leggings från Gina Tricot
Svarta skor från Skopunkten
Svart halsduk från Gina Tricot
Vitt bälte från H&M
Glasögon från Synsam (Dior)


Elin vill ha!

Hej på er! Var nere på stan idag en jätte snabbis för att kolla om en jacka som jag hittade i Stockhom oxå fanns på VILA här i Västerås och det gjorde den. Lovely! Dessutom hittade jag en likadan fast utan paljetter, så nu har jag lite beslutsångest om jag ska köpa nån och i sånna fall vilken jag ska köpa. Har ni nå bra tips? Vilken är snyggast och är de värda sitt pris? Kram!













Bake a cake!

Hej bloggen! Nu är jag äntligen klar med alla redovisningar för den här veckan! Eller ja, jag har bara en inlämningsuppgift kvar i samhällskunskapen innan det är helg och dags för ledighet. Passade på att fira med lite kladdkaka när jag kom hem från skolan, även fast det är mitt i veckan och ifall någon undrar hur det ser ut i köket när Elin är framme, ja då är det bara att kolla här, hihi.










Förslag?

Hej på er! Förhoppningsvis har ni märkt att jag fixat och trixat lite med "shoppingbilderna" och att de inte är tagna som vanligt i mitt rum som jag brukar göra. Provade att låna mamma och pappas gamla sovrum som har en mer neutral tapet samt att jag tjuvade pappas garagelampor för att få till ljuset lite bättre. Hur det gick med det vet jag inte riktigt, men förhoppningsvis vart det i alla fall bättre än tidigare. Lämna gärna en kommentar och säg vad ni tycker. Vore toppen!

Dessutom så tänkte Malin och jag ta några nya bilder så fort det nya objektivet kommer och jag undrade då om ni hade några bra förslag på roliga teman som man kan göra? Ännu bättre vore det om ni visste nån häftig plats som man kan vara på, exempelvis vid en grafittivägg eller liknande. Ifall ni ha nån idé, vilken som helst, just let me know!

Hoppas att ni har haft en lika bra dag som jag! Take care! Kram kram

Elin tipsar


Gott. Nyttigt. Billigt.

Ja, vad mer kan man säga. Lite kock-kunskaper har jag i alla fall, hihi.


Kläder från Sthlm








Dagens



Mönstrad klänning - Gina Tricot
Svart kofta - BikBok
Svarta strumpbyxor - Lindex
Bruna stövlar - Skopunkten
Svart halsduk - Gina Tricot
Örgängen - Gina Tricot


Shopping i Sthlm

Hej bloggen! Förlåt att jag inte hunnit uppdatera bloggen på hela helgen, men jag har haft skolarbete upp till öronen och vart tvungen att ta hand om min stackars pojkvän som opererades i torsdags. Dessutom tog jag och min syster Malin en lite sväng till Stockholm i lördags och gjorde av med lite pengar, så jag har minst sagt haft fullt upp, hihi.

I alla fall så hittade jag massa roliga saker i Stockholm som jag köpte med mig hem. Bland annat en ny höstjacka som jag har vart på jakt efter länge. Vi passade även på att oss ta en titt i de mer "exklusiva" galleriorna som Sturegallerian där vi möttes av ingen mindre än storbloggarna Amir och Kissie som tyvärr han försvinna innan vi hade chans att hälsa. Lite otur, men vi fick i alla fall se de i verkligheten vilket var lite små häftigt. Tänk om man själv hade en massa läsare som sprang runt och spanade på en, hihi. Jaja, jag lägger upp lite bilder på sakerna jag köpte lite seanre. Hoppas att ni oxå hade en toppenhelg! Kram kram!







Bilder från Sthlm



Bild tagen från Kissies blogg

(Malin och jag är precis bakom henne vid utgången av gallerian)


Svar från frågestunden!

Äntligen kommer svaren från frågestunden. Har varit lite seg på att svara på dem, men här kommer de i alla fall. Tack alla söta för att ni ställde så många frågor! Vi får hoppas på en ny frågestund snart igen, hihi.


Från: Jenny
Hur mycket pengar lägger du ner på kläder varje månad?

Svar: Eftersom jag är en fattig student så brukar mitt studiebidrag gå åt till kläder, skor och andra saker som man kan tänkas behöva. Ibland använder jag också lite av de pengar som jag tjänar i stallet på kläder om jag exempelvis behöver en ny jacka, men annars så brukar jag mestadels spara mina pengar till min efterlängtade resa till Frankrike.

Från: Rebecca
Har du pojkvän?

Svar: Ja, jag och Jonas har varit tillsammans sen februari förra året, vilket är jättekul!

Från: Jennifer
Vad är det bästa med att ha en blogg?

Svar: Det roliga med att blogga är ju självklart att skriva olika inlägg och lägga upp bilder på det som man gjort under dagen, men det roligaste är nog när man får en kommentar att man inspirerat någon eller när man får beröm för att ens blogg är bra och att det finns folk som följder den kontinuerligt. Med andra ord, det är ni läsare som gör det roligt att blogga!

Från: Rebecca
Hur gammal är du?

Svar: Jag är 17 år gammal och går mitt andra år på gymnasiet. Fyller 18 i början av februari, då det inte är så långt kvar innan jag blir en stor flicka, hihi.

Från: Jennifer
Har bloggen förändrat hur du är?

Svar: Rent personligt så är jag är den jag alltid har varit, men den största skillnaden är nog att jag börjat tänka mer på vad jag har på mig varje dag, eftersom det är meningen att min outfit ska inspirera andra. Sen har ju självklart bloggen gjort att jag sitter mer vid datorn, men eftersom min blogg är mitt intresse så är det helt okej att lägga lite extra tid på just det.

Från: Helena
Kan inte du visa bilder på sminket du använder?

Svar: Jovisst, ett inlägg kommer lite senare i veckan :)

Från: Alicia
Är du modell på heltid eller bara en hobby?

Svar: Just nu är det bara en kul grej som min syster Malin och jag brukar göra på fritiden. Men det skulle ju såklart vara jätte kul att bli modell på ”heltid”. Dock tror jag inte riktigt att jag har det som krävs för att bli en modell, men man kan ju alltid hoppas.

Från: Rebecca
När började du blogga?

Svar: jag började blogga i mars förra året, så jag är fortfarande nybörjare här i bloggvärlden, hihi.

 


Äntligen helg!

Hej bloggen! Idag är det äntligen fredag och bara raka vägen mot helgen. Dessutom är jag ledig från jobbet på både lördag och söndag och kan därför göra precis vad jag vill! Yaay, det händer inte ofta. Malin och jag funderade då på att åka till Stockholm och shoppa hem lite kläder nu när lönen precis kommit in på kontot och jag undrar därför om ni har något "favoritställe" där ni brukar kolla lite extra. Vore jätte kul att få lite tips på ställen som man inte varit på tidigare eftersom det lätte brukar bli att man håller sig till Drottninggatan och galleriorna.

Anyhow, här är en till bild till från förra fotograferingen. Tyckte att den vart rätt så bra, men kanse inte den allra bästa. Ska snart ta nya bilder och ni får gärna ge förslag på olika teman som man kan göra. Exempelvis glamour, rock, 80-tal mm. Hoppas ni får en toppen fredag! Puss puss!




Inspiration


Worst day ever...

Jaha, jag kan inget annat än att konstatera att ibland har man otur. Imorse gick jag upp tidigt för att hinna skriva klart ett arbete i tyskan som skulle redovisas senare på eftermiddagen och upptäcker att det var strömavbrott i hela huset. Som tur var så hade jag lite batteri kvar på datorn så jag kunde sitta i köket och jobba, samtidigt som jag tände alla stearinljus jag kunde hitta. Nån timme senare började grannarna komma förbi och fråga om vi hade samma problem som dem, så jag fick avbryta min uppsats och kolla i proppskåpen om det var säkringen som hade gått eller om det var ett kollektivt problem, vilket vi senare konstaterade att det var.

Lite senare på morgonen han jag precis skriva klart min uppsats innan det var dags att cykla till tandläkaren då jag hade en tid där strax före klockan åtta, men när jag kom dit och hade väntat i en kvart kom receptionisten på att jag inte hade nån tid idag, utan imorron. Suck. Som tur var så kom jag till skolan i lagom tid för att kolla igenom matteboken innan det var dags för matteprov. Yaaay, va kul. Eller inte, hihi.

Nåja, jag får väl trösta mig med att jag fick MVG på gårdagens franska redovisning. Toppenkul!

My new cardigan!

Hej bloggen! Tänkte bara visa min snygga kofta som jag hittade inne på Gina Tricot igår eftermiddag. Fanns i massa spännande färger men jag tänkte att det var dags att köpa en riktigt blå tröja och ja, blå är den i alla fall, hihi. Så vad tycker ni? Gillar ni den lika mycket som jag?





Blå kofta från Gina Tricot; 199 kr


God morgon!

Hej bloggen! Är ni vakna eller sover ni fortfarande? Själv gick jag upp klockan fem för att skriva klart min uppsats i svenska och nu sitter jag kvar på samma plats och försöker finslipa franskan till redovisningen senare idag. Jag kom precis att tänka på att jag inte hunnit svarat på mina frågor från frågestunden, så jag tänkte att jag kanske kunde göra det efter skolan idag. Ifall någon undrar något speciellt så har ni fortfarande möjlighet att skriva en fråga i ett utav inläggen lägre ner. Bara att fråga på med andra ord, hihi.

Malin och jag tänkte gå ner en sväng på stan oxå efter skolan, så vi får se om jag hittar nått spännande att köpa med mig hem. I sånna fall så kommer det upp bilder på bloggen lite senare. Men nu måste jag jobba vidare. Vi hörs senare idag! Ni är bäst! Kram

Dagens

Hej bloggen! Jaha, då var den här dagen snart slut. Klockan är halv 8 och det är helt kolsvart ute. Typiskt. Det är det här som är det tråkiga med hösten. Dagarna blir bara kortare och kortare och snart är det mörkt både när man cyklar till skolan och när man cyklar hem från skolan. Men det är bara att hålla humöret uppe! I vilket fall så tänkte jag bara visa min "look for today". Jag hoppas ni gillar den. Ursäkta de röda ögonen, men jag har inte riktigt fått till ljuset i rummet än och måste då därför använda mig av blixten. Hoppas ni står ut en stund till i alla fall, hihi.





Beige jacka - H&M
Svart topp - H&M
Svart kjol - H&M (språjlans ny, 99 kr)
Svart halsduk - Gina Tricot
Svarta strumpbyxor - Åhlens
Svarta skor - Skopunkten
Svarta örhängen - Kicks
och såklart mitt nya läppstift


På jakt efter en ny höstjacka

God morgon bloggen! Har ni vaknat ännu? Satte mig precis vid köksbordet och tänkte äta lite frukost innan det är dags att göra sig i ordning inför skolan. Som jag kanske berättat tidigare så är jag på jakt efter en nya höstjacka, men inte riktigt hittat någon som passar. Tittade lite på Ellos hemsida nu på morgonen och såg att de hade en kampanj just nu med 40% rabatt så det kanske är dags att titta efter lita vad de har. Hittade bland annat dessa jackor som jag gillade. Vad tycker ni? Vilken skulle ni föredra?

  

  

  

         
Alla jackor 699 kr (ord. pris)


Ibland har man tur...

Hej bloggen! Haft en bra dag? Själv har jag vart fast bakom skolböckerna hela dagen, men nu har det äntligen blivit dags för lite efterlängtad blogging, hihi. Jag kom precis på att jag glömt bort att visa mitt senaste inköp från helgen, nämligen lite smink från Isadora. Jag brukar dock inte köpa smink så ofta, men jag kände att det var dags att förnya sminkväskan en aning och tur som jag hade, så var det 25 % rabatt på allt från Isadora inne på Cubus. Vad sägs som det? Lite tur ska man väl ändå ha...



Älskar Isadoras nya höstkollektion
Boheian Rhapsody



Isadora Eye Shadow Palette, nr 55
ord. pris 179 kr


Ögonskugga med lätt skimrande nyanser i creme, brons, guld, varmt brun och guldgrön



Isadora Blush & Bronze
ord. pris 120 kr


Duo-blusher med både skimrande och matt effekt



Isadora Lipstick, färg russet nr 143
ord. pris 89 kr

Fyllig mörkröd färg med hållbar kromglans


Bilder från festen


























Party like a rockstar!

Hej bloggen! Hoppas att ni haft en lika härlig helg som jag! Som jag berättade i ett tidigare inlägg så vart jag bjuden på fest igår kväll hemma hos Matildas kille och vi hade det riktigt roligt, med massa trevliga människor och halvbra musik. Självklart hade jag kameran med mig så ni får se några bilder från festen. Kommer upp i nästa inlägg. Tänkte först bara visa upp min outfit för kvällen som bestod av min nya volangkjol från Cubus som jag köpte här om dagen (199 kr). Dessutom hade jag ett linne från H&M, ett bälte från Gina, strumpbyxor från Lindex och platåskor från DinSko. Vad tycks? Ni får ursäkta de röda ögonen, men jag var tvungen att använda blixen. Kram kram!





 


Plåtning!

Hej bloggen! Haft en bra lördag än så länge? Lite senare ikväll ska jag iväg på fest på hässlö, precis som förra veckan. Hoppas att det blir lika kul den här gången och ikväll ska jag inte glömma bort att ta med kameran, hihi. I alla fall så har jag suttit efter jobbet och kollat igenom lite bilder på Malins dator och hittade dessa som jag tyckte vart extra bra. Bilder kommer från förra veckans plåtning och jag hoppas ni gillar dem lika mycket som jag gör. Skriv gärna en kommentar, det uppskattas! Puss och kram!









Smoke Fashion

Fotograf: min syster Malin
Modell: jag (Elin)

Styling och Makeup: jag


Frågestund?

Hej bloggen! Tack alla gulliga som kommenterat min nya bloggdesign. Kul att ni gillar den! På tal om det så har jag fått några förfrågningar på en frågestund här i bloggen och jag tänkte att jag kanske skulle prova att ha en för första gången? Tycker kanske själv att det inte finns så mycket saker att fråga mig då jag inte är någon så värst speciell person, men om det är någon som vill lätta på hjärtat så go for it!

Skriv en kommentar i inlägget så ska jag göra mitt bästa på att svara på dem. Kram!






Surprise!

Då var det fixat! Tack snälla Malin för den nya höstiga bloggdesignen! Det vart verkligen skitbra (hihi) eller vad säger ni andra? Gillar ni den nya headern och de nya färgerna? Som sagt, brunt är det nya svarta för redghost!

Min fredagkväll

Hej hej bloggen! Nu har jag äntligen kommit hem från skolan. Var nere på stan en sväng och köpte en jätte söt blus och en kjol på H&M. Kan visa bilder på dem lite senare. Innan dess måste jag skriva klart mina fyra uppsatser som ska lämnas ikväll innan midnatt så jag har ingen direkt party fredag att se fram emot, för som sagt jag har lite kvar att göra innan jag kan gå på helg, hihi. För er lite nyfikna som läser min blogg kan jag avslöja att det vankas en liten överraskning i bloggen lite senare ikväll, så ta er gärna en titt om nån timme eller så... Nej, nu ska jag äta lite innan jag fortsätter med uppdatsen i samhällskunskap. Ha det så bra så länge! Puss!

Höstinspiration

Hej bloggen! Satt precis och kollade lite på internet och fick syn på en raklam banner med Lindex nya höstkollektion som gjorde att jag kände att jag var tvungen att titta lite närmare på. Och jag ska erkänna att jag aldrig brukar handla kläder på lindex förutom underklader i enstaka fall, men det här kallar jag verkligen inspiration på hög nivå. Kanske ska ta mig en titt nästa gång jag är på stan, för så här skulle jag verkligen kunna tänka mig se ut i höst, hihi.













bilder tagna från www.lindex.se


Look for today!

Hej bloggen! Nu har jag precis kommit hem från skolan och suttit mig ner framför datorn med alla femtioelva läxor som ska vara klara tills på fredag. Men innan jag blir osocial och börjar plugga så tänkte jag visa er min outfit för idag. Vet att det har varit lite dåligt med sånna på sista tiden men nu är dem tillbaka i alla fall. Hade lite bråttom imorse så det vart att jag satte på mig en ganska enkel outfit som faktiskt helt och hållet kommer från Gina Tricot förutom skorna och accessoarerna. Tänkte oxå att jag skulle passa på att vara lite barbent innan höstkylar kommer allt för nära inpå. Vad tycker ni? Do you like?




Grå tröja - Gina Tricot
Svart kjol - Gina Tricot
Svart halsduk - Gina Tricot (nyinköpt förra veckan)
Svarta skor - Skopunkten
Armband - H&M


What I want right now...

Hej bloggen! Jag satt precis och kollade igenom några bloggar som jag bevakar och fastnade vid ett par fantastiska stövlar som jag hittade i ett inlägg från Carolines modeblogg som du hittar här. Dom är köpta på Topshop och jag skulle nästan göra vad som helst för att få tag på ett par likadana. Fast tyvärr är dom ganska dyra och antagligen skulle jag inte se lika bra ut i dem som hon gör. Men man kan ju alltid få drömma lite i alla fall, hihi. Vad tycker ni om lårhöga stövlar? Modegodis eller modemiss?




BlogAwards '09

 


Hej bloggen! Jaha, då var det snart dags igen. Det som alla storbloggare väntat på. Den 17 oktober är det återigen dags för Veckorevyn BlogAwards som i år är större än någonsin och som dessutom TV sänds på TV400. Årets nomineringarna är redan ute som du kan rösta på här och alla väntar med spänning på att få bli vald som året bloggare i sin kategori. Jag kan inget annat än säga att jag är smått avundsjuk. Tänk om man själv en dag skulle få sin blogg nominerad till galan. Det skulle verkligen vara hur kul som helst! Och nu, men det sagt, så ska jag försöka göra bloggen ännu bättre, med fler uppdateringar och intressantare inlägg som gör att det kanske en dag går i uppfyllelse. Man kan ju alltid hoppas i alla fall, hihi.

Vad tror ni? Kan ni se framför er att REDGHOST får komma på bloggalan?


Inspiration från Isadora

Så fort jag blir frisk ska jag springa till Åhlens och köpa det här sminksetet. Helt underbart eller vad säger ni? Isadora kan verkligen det där med att få till den rätta glamourösa looken som skapar en stark must-have-känsla. 179 kronor tror jag paletten kostar. Lite dyr, men väldigt bra!


Hemma och sjuk

Åhh det blev som jag gissat. Idag är jag sjuk och hemma från skolan. Typiskt. Hade feber igår kväll och huvudet snurrar fortare än jorden, men förhoppningsvis så jag väl krya på mig snart. Det tråkiga är bara att jag hade en redovisning i religionskunskap idag och eftersom jag missade den så kommer jag inte få kunna redovisa det förns i slutet av kursen, vilket är nya regler för i år. Annat var det i ettan då man kunde vara sjuk och sen redovisa missade saker bara veckan efter. Det gör inte det hela bättre att vi i år läser mer intensivare kurser än förra året, så om man är sjuk en vecka i år så är det som att vara sjuk tre veckor förra året. Suck. Hur är det på era skolor? Har ni möjlighet att vara sjuk utan att hamna efter eller missa redovisningar? Jaja, nu har jag i alla fall fått prata av mig lite. Malin lovade att fixa fler bilder idag så förhoppningsvis kommer det upp några på bloggen lite senare. Tills dess får ni ha det så bra! Puss

Första bilden klar!

Hej bloggen! Nu har jag äntligen kommit hem från jobbet och det känns så skönt att få krypa ner i soffan och bara ta det lugnt framför datorn. Tyvärr tror jag att jag börjar bli förkyld för jag har haft ont i halsen och varit lite snuvig hela dagen. Dessutom vart det inte bättre av att sopa hö kan jag säga, hihi. Som tur är så hade Malin fixat klart en bild från fotograferingen, som gjorde mig lite gladare. Vi gjorde två olika teman i fredags och det här är en av bilderna som vi hade en halsduk från Gina som huvudaccessoar. Tänkte att jag skulle lägga upp en bild lite senare på alla kläder och grejjer som vi använde om nån blir lite inspirerad av att köpa likadana. Men vad tycker ni? Lite söt var den väl?



Black Autumn

Fotograf: Malin Engström
Modell: jag (Elin)


Gårdagens bravader

Hej på er! Förlåt att jag inte han skriva nått inlägg igår. Jag vart nämligen bjuden på fest hemma hos Matildas pojkvän på kvällen och han därför inte med att blogga, men jag ska göra ett försök nu att klartgöra gårdagens händelser, hihi.

Malin och jag bestämmde tidigare i veckan att vi skulle köra en ny fotografering och denna gång skulle det bli temat: rock. Men efter ett tag så kom vi på att det skulle vara bättre att ta dom bilderna (helkroppsbilder) med ett annat objektiv som Malin ska beställa, så vi bestämde att rocktemet fick vänta ett tag till och istället gjorde vi lite mer porträttbilder med temat: smoke. Eller ja, vi kom inte på nått bra namn på sessionen men det fick duga så länge. I alla fall så tog vi bilder nere vid hamnen på eftermiddagen och Jonas var som vanligt schysst att ställa upp som assistent. På grund av festen som var på kvällen så har jag inte hunnit kolla något på bilderna, men förhoppningsvis ska de bli lika bra som vid förra fotograferingen. Lägger upp dem här på bloggen så fort vi är klara med dem.

Senare på kvällen var vi som sagt på fest på hässlö och hade jätte kul. Matilda och Axel och Petter vart lite små runda under fötterna och jag själv var nykter eftersom jag skulle iväg och jobba på lördagen. Självklart så glömde jag kameran hemma så jag kunder inte ta några bilder, men jag såg att en annan kille gjorde det så förhoppningsvis så ska jag kunna fixa fram några bra bilder från kvällen, hihi.

Hoppas ni oxå fick en jätte bra fredagkväll. Vi hörs lite senare! Kram


Mjukis-Elin

Haha, kan man tänkta sig. Till och med jag har drabbats av mjukisklädes viruset och gått och köpt mig ett par mjukisbyxor och mjukiströja. Ni som känner mig vet att jag aldrig skulle ha gjorde det för ett år sedan, men som man brukar säga: times change, hihi. Det enda jag kan säga och försvara mig med, är att de kommer från Dansverkstans shop och att de ska användas till dansträningen. Och visst vart det snyggt?







Tröja och byxor köpta på Dansverkstan för 495 kr (ord. pris 595 kr)
Passade på när det var rea, hihi


Fler bilder

Hej bloggen! Här kommer några fler bilder från förra fotograferingen med indianbilderna. Jag har fortfarande inte hunnit kolla på de andra bilderna som vi tog i går med vår kusin Frida, men om det blev nån bra så kommer dom oxå upp på bloggen lite senare. Men vad tycker ni om dom här? Ge oss gärna lite feedback! Kram








Fotograf: Malin Engström
Modell: jag (Elin)


Skola

Hej bloggen! Då var skolan slut för idag. Äntligen! Har suttit på föreläsning i 3 timmar i rad och är ganska sugen på att få komma hem. Lite senare ikväll så hade min kusin Frida på förslag att vi skulle ta lite bilder vid vattnet, så vi får se om jag lägger upp några bilder på hur det blev. Här är i alla fall några bilder från skolan. Lika snygga som vanligt, hihi.



Petter sitter och jobbar



Kompisarna



Min dator och loggbok



Haha, Petter och Matilda


Ny danströja

Go kväll bloggen! Hoppas att ni har haft en toppendag! Just nu sitter jag hemma hos Jonas och jobbar lite med skolarbete. Som vanligt, hihi. Tänkte bara lite snabbt visa min nyinköpta tröja från dansverkstan som jag köpte igår före träningen. Vad tycks? Snygg?









T-shirt från dansverkstans shop; 150 kr


Plugg, plugg, plugg

Hej bloggen! Har ni haft en bra dag än så länge? Just nu sitter jag i skolan och jobbar med min uppsats i Samhäll: B. Vi fick nämligen reda på igår att vi har en vecka på oss att skriva en fem sidig uppsats om tre länders demokratiska politik tills nästa vecka, så nu har vi fullt upp med att komma igång och få arbetet klart i tid. Suck. Ibland är det jobbigt att gå på gymnasiet, hihi. I alla fall så tänkte jag kila ner på stan en sväng efter skolan innan jag åker hem och fortsätter med skolarbetet. Får se om jag hittar något spännande att ta med mig hem *hoppas hoppas*. I vilket fall så lär vi väl höras lite senare. Ni får har det så bra så länge! Kram

Kommentarer

Hej bloggen! Jag har fått många fina kommentarer för bilderna som Malin och jag tog i helgen. Tack så jätte mycket för det! Det uppskattas verkligen! Det har oxå kommit några frågor från några som undrar vart sakerna kommer ifrån och hur jag fixat min sminkning. 

Den stickade koftan kommer från H&M och kostade 299 kr. Indianhårtbandet kommer från Gina Tricot. Likaså fjädrarna och örhängerna och kostade runt 80-90 kr styck.

Sminkningen har jag gjort genom att ta en mörkbrun kajalpenna och rama in ögat; både på ögonlocken och under ögat ända ut i kanterna. Efter det har jag tagit en lite mörkare brun skugga och suddat ut kanten från kajalen samt täckt området kring ögongloben. Därefter har jag jobbat utåt med skuggan mot öronen samtidigt som jag gör en kant upp mot slutet på ögonbrynet. Efter det ser linjerna ganska skarpa ut och måste därför suddas ut men en lite ljusare skugga. Efter det har jag bara tagit en lite guldigare skugga över den mörka för att få lite mer lyster och glans. Klart!

Jag hoppas att jag inte är allt för dålig på att förklara och är det något mer ni undrar över så är det bara att säga till. Kram!




Bio dags!

Hej på er! Förlåt för min dåliga uppdatering av bloggen. Har haft mycket att jobba med i skolan och våra familjeförhållanden har inte varit den allra bästa, men nu ska jag försöka uppdatera mer som vanligt igen. Så vad har jag gjord de senaste dagarna då förutom att sitta bakom läxorna? Jo, igår var jag nämligen på bio med en kompis och såg Linje 123 kapad med bland annat John Travolta. Filmen var superbra, men eftersom den gått ett tag på bio nu så var vi bara 5 stycken i hela biosalongen. Snacka om lyx!

Filmen handlar om ett gäng tungt beväpnade gangsters som kapar ett tunnelbanetåg i mitten new york och begär en skyhög lösensumma för att släppa de passagerare som tagits som gisslan. Kontrollanten för tågcentralen, Zachary Garber, får uppdraget att förhandla med kaparna som hotar att döda en passagerare för varje minut som lösensumman dröjer. Trots att uppdraget är planerat in i minsta detalj händer många oväntade saker som både får konsekvenser och omvända förhållanden kring hur kapningen ska sluta...

Jag gillade verkligen den här filmen och jag kan verkligen rekommendera andra att se den. Trots filmens kanske enkla handling så kan man aldrig gissa hur dramatiken kommer att sluta samtidigt som den både är spännande och en aning snyftig för oss som gråter till nästintill vad som hälst, hihi. Två tumman upp!





Bilder från filmen






Indian-bilder

Hej på er! Nu har vi fixat några fler bilder från fotograferingen! Fler kommer att komma efterhand när vi kollat igenom alla 400 som vi tog, haha. Men här har ni tre av dem i alla fall. Hoppas ni gillar dem! Puss!







Fotograf: Malin Engström
Modell: jag (Elin)

Stickad tröja från H&M
Accessoarer från Gina Tricot


Behind the scenes

Hej på er! Här kommer några bilder bakom dagens fotosession i skogen. Provade att ta bilder på lite olika ställen, bland annat bland träden och ute på åkern bredvid, men tyvärr vart vi lite begränsade av det dåliga ljuset. Jag är i alla fall jätte nöjd med dagens plåtning. Tycker att jag har utvecklats jätte mycket sen vi började ta bilder och min syster Malin, som är mästerfotografen bakom alla bilder, är en ängel som orkar stå ut med mig! Tack gumman, älskar dig! Vi får inte heller glömma Jonas som är våran fantastiska reflexskärmshållare, hihi.

Fler bilder från dagens session kommer inom kort, så håll ut, hihi!




Lite fix och trix innan fotograferingen




Dags för plåtning!

Hej bloggen! Idag var det dags för fotograferingen igen och den här gången vart det temat Indian. Malin, jag och Jonas var i skogen i närheten av stallet och tog bilderna och fick med oss massa godingar hem. Bland annat denna. Vad tycks?

 



Indian Fashion

 

Fotograf: Malin Engström

Modell: jag (Elin)

 


Guldblont?

Äntligen har jag samlat lite mod till mig och bestämt mig för att färga håret. Valde en ljus guldblond nyans som såg perfekt ut på omslaget, men som i verkligheten inte visade sig vara så perfekt trots allt. Malin hjälpte mig fixa allting och resultatet vart väl helt okej, men kanske inte riktigt som jag tänkt mig. Kanske ska fixa lite ljusa slingor lite senare. Men nu vill jag gärna höra, vad tycker ni? Snyggt eller totalmiss?




Först vart det att tvätta håret en smula



Mitt blonda blöta hår



Dags för färgning



Såg lite mörkt ut ett tag men det stod att det var helt normalt...



Dags att tvätta ur färgen



Resultatet i blött hår



Det slutliga resultatet. Nja, inte riktigt som på förpackningen va?
Men vad tycker ni? Vart det fint ändå?


Dancehall på vkc

Hej bloggen! Hoppas att ni har haft en bra dag! Själv har jag inte gjort så mycket, då jag bara hade två fasta lektioner under dagen. Bland annat så hade vi idrott på morgonen där vi fick inviga lokalerna på det nya vk centret som fått plats mitt inne i centrum. På schemat stod det dans och efter mycket om och men så vart det tillslut dancehall. Någon annan som dansat det? Jag har bara provat på det två gånger innan och jag tycker nästan att det bara blir roligare och roligare för varje gång. I alla fall så körde vi först lite uppvärmning och styrka och slutade med några sammansatta danssteg. Kul!


Street

Hej gullvippor! Nu ska jag iväg och dansa street för första gången. Önska mig lycka till! Puss!



Mina nya skor är på sin plats! Ser ut som jag har stl. 45 eller nått, haha!


Ännu en nyhet

Ja, jag vet. Jag kan aldrig hålla mig till att bara köpa det som jag först tänkt köpa. Så dessa två godingar fick oxå följa med mig hem. Både tröjan och jeansen är köpta på BikBok och kostade 299 kr styck. Ich liebe es!










Nytt i garderoben

Hej bloggen! Jag hoppas att ni har haft en riktigt bra dag! Själv var jag på stan efter skolan och köpte min efterlängtade skjorta från BikBok som jag har spanat in ett bra tag. 299 kr kostade den och matchar perfekt ihop med ett av mina nyinköpta jeans som jag glömt bort att visa i bloggen. Förlåt förlåt, men här har ni dem i alla fall. Vad tycks?








Nollning

Idag var det dags igen. Nollningen av alla nyblivna ettor. Även fast jag och mina kompisar inte var direkt engagerade i själva nollningen så gick vi ändå ner till vasaparken för att titta på årets "tortyr" och vi fick många glada skratt och en gnutta medlidande för nykommlingarna. Självklart hade jag kameran med mig i högsta hugg, hihi.






















Dagens händelser

Hej bloggen! Jag hoppas att er dag har varit lika bra som min. Fram till klockan 4 har jag mest suttit på föreläsningar och genomgångar i skolan och fått reda på allt som ska tänkas planeras inför terminen. Tyvärr säger alla lärare att årskurs 2 i gymnasiet är det tuffaste året av alla, så det gäller att bita ihop och försöka få alla kurser att fungera så bra som möjligt. Precis som förra året har jag en liten extra utmaning då jag har valt att läsa utökad kurs och därmed läsa några 100 poäng mer än alla andra. I år blir det att läsa grundkursen i spanska och andra kursen i franska samtidigt som jag såklart ska läsa tyska som vanligt. Med andra ord, alla språk som man kan läsa på gymnasiet. Jag är verkligen peppad att sätta igång och jobba med språken och ja, för er som inte redan vet det så är jag nog västerås allra största språknörd, hihi.

Efter skolan följde jag med Mathilda till hennes mammas frisörsalong för att färga mitt hår. Eller ja, det var det som var tanken i alla fall. Väl på plats vart jag lite velig att ändra min hårfärg och som tur var så fick jag lite extra betänketid. Vad tycker ni? Ska jag färga håret mörkare eller ska jag göra som jag tänkt att färga håret i bara en lite varmare blond nyans?



Ready for school!
En liten bild på dagens outfit som idag består av tights, blått linne, en mörkblå tunika och min svarta kofta. Till det ett svart bälte, pumps och min väska.



Utanför skolan



Jag och Mathilda tog några snygga posebilder när vi väntade på bussen, hihi



Snyggt smile, haha



Mathilda, haha



Efter ett tag kom Axel och gjorde oss sällskap



På Mathildas mammas jobb



Lite hårfärgs inspiration. Tänk om man hade sånna lockar!



Nåja, i vilken färg tycker ni att jag ska färga håret i?
Är lite trött på min hemmafixade, fjortisblonda look, hihi


Första danslektionen avklarad

Just ja, jag har ju glömt bort att berätta. I går var jag och Mathilda på dansverkstan och dansade våran första lektion i commercial dance. Efter lite strul med rumbyten och tider så kom vi i alla fall till rätt plats och började lektionen med lite uppvärmning och olika stegkombinationer. Efter ett tag så satte vi ihop alla stegen och fick köra igenom koreografin några gånger innan det var dags att sluta. Både Mathilda och jag tyckte att lektionen var roligt men att det var lite svårt ibland att hänga med i alla snabba rörelser. Men trots allt så tyckte jag att vi var duktiga. Speciellt med tanke på att det var vår första lektion och att ingen av oss har dansat tidigare, hihi. Imorron är det dags igen och den här gången blir det den första lektionen i street dance. Vi får hålla alla tummar och hoppas på att det går lika bra där som det gjorde på den förra.



www.dansverkstan.com


Skolarbete och bloggning

Oj oj oj, nu var det allt ett bra tag sen jag uppdaterade bloggen. Jag kan bara be om ursäkt och förklara mig med att det har varit mycket att göra såhär i början på terminen och att jag haft svårt att få lite egen tid åt att pyssla med bloggen. Men nu är jag tillbaka och tur är väl det, hihi. Jag har sett att mina besökssiffror har åkt lite upp och ner beroende på hur många inlägg jag skrivit och jag har märkt att många verkar mest gilla bilderna på dagens look och andra bilder från dagens händelser samt mina "modellbilder". Am I right?

I alla fall så tänkte jag komma med en glad nyhet att min syster Malin och jag har funderat på att ta lite mer seriösa modellbilder lite mer kontinueligt än tidigare och vi hade tänkt fixa lite kläder, smink och en perfekt plats som ska passar ihop mer med en känsla som bilderna ska förmedla. Jag är verkligen taggad och hoppas att allt ska gå i hamn. Då har jag en större möjlighet att visa er snygga bilder samtidigt som jag kan göra lite extra "reklam" för olika slags plagg och accessoarer som jag hoppas att ni ska gilla. Vi får se hur det blir, men förhoppningsvis kan jag fylla bloggen med lite mer intressanta saker än bara bilder som jag själv har tagit, hihi.

Men nu måste jag tyvärr återgå till skolarbetet. Vi har fått både matte, religion och svenska att ta itu med till nästa vecka, så det är bara att sätta sig ner och jobba vidare. Men vi hörs lite senare förhoppningsvis! Puss på er!





Om nån undrar så är det här jag sitter och nördar, hihi. Vi hörs om en stund!


RSS 2.0