Teater

Hej på er! Idag vart det lite ändrade planer i skolan. Det visade sig att skolan fått tillräckligt med teater biljetter så det räckte till alla de som valt att göra en show, i uppdraget i Estetisk verksamhet, vilket gjorde att även jag fick följa med på föreställningen som var idag på Teater västmanland. Syftet med att kolla på föreställningen var först och främst att vi skulle skriva en uppsats i Historia om hur det var att leva år 1968 och vad det är för likheter/skillnader att leva idag, 2009, men oxå för att få lite inspiration till hur vi själva ska lägga upp våran egen förställning som ska visas runt vecka 22-23.

Pjäsen hette Nu, imorgon och handlade om 4 olika karaktärer av ungdomar som levde i Västerås under år 1968. Genom föreställningen fick man följa med i deras vardagliga liv, som innehöll stora svårigheter och problem, men oxå en stor vilja att förändra den verklighet som de själva levde i och tron på det hopp, om att världen en dag skulle förändras till en värld av förbättring.

Jag gillade verkligen den här föreställningen och kan verkligen rekommendera andra att se den, även om man inte är ett troget teater fan. Man vart väldigt berörd och insatt i de problem och konflikter som fanns under 60-talet och som vissa, än idag lever vidare, nästan 50 år senare. På nått sätt fick pjäsen en själv att vilja förändra de brister och problem som finns kvar i dagens samhälle. Vet inte om fler fick den känslan eller om det bara var jag? Ska i alla fall börja skriva på min uppsats redan idag, så man fortfarande har kvar samma känsla som man hade efter man såg föreställningen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0